Children of Hurin

Published by stelabouras in Misc

the_children_of_hurin_cover 

Χθες τελείωσα το καταπληκτικό βιβλίο “Children of Hurin” του J.R.R. Tolkien. Για όσους δεν έχουν ακουστά το όνομα του συγγραφέα να σημειώσω πως είναι ο δημιουργός Μέσης Γης, με έργα όπως “Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών” (rings a bell?), “The Silmarillion“, “Unfinished Tales” και πολλά άλλα.

Η ιστορία του βιβλίου υπάρχει και στο βιβλίο “Unfinished Tales” παρόλα αυτά στο “Children of Hurin” η ζωή των παιδιών του Χούριν παρουσιάζεται με περισσότερες λεπτομέρειες και καταπληκτικούς πίνακες από τον Alan Lee.

Σε όσους είναι fans του Tolkien θα πρότεινα να αγοράσουν το βιβλίο αμέσως και στην αγγλική γλώσσα, τόσο για την καταπληκτική ιστορία, τον τρόπο που χειρίζεται την αγγλική γλώσσα ο βραβευμένος για το έργο του στην φιλολογία Tolkien, αλλά και για τις σημειώσεις στο τέλος του βιβλίου. Για όποιον μπαίνει τώρα στον κόσμο της Μέσης Γης, μπορεί να αρχίσει είτε με την μεταφρασμένη στα ελληνικά έκδοση ή με τον “Άρχοντα των Δακτυλιδιών” για μια πρώτη επαφή.

Namárië…

Comments (2)

SebKom
August 5th, 2007 at 1:24 am

Καλύτερα με τον Άρχοντα να ξεκινήσει όποιος θέλει. ~Εγώ πήρα στην αρχή το Σιλμαρίλιον και την πάτησα. Αν δε μαγευτείς από την τριλογία του Άρχοντα δεν έχει νόημα να διαβάζεις κοσμογονία και ιστορία της Μέσης Γης.

Yanna
February 13th, 2008 at 11:40 pm

Ναι, κι εγώ τον Άρχοντα διάβασα πρώτο και μετά το Σιλμαρίλλιον και τα υπόλοιπα. Τα Παιδιά του Χούριν δεν το’χω διαβάσει ακόμα, αλλά θα το φέρει η βιβλιοθήκη της σχολής μου και θα το δανειστώ από κει.