Είναι το wiggler web 2.0?

Published by Petrakeas in Internet, Software

wiggler-is-web-2 

Μετά από mail που δεχτήκαμε από αναγνώστη μας, βρήκαμε τη συζήτηση που γίνεται σε αυτό το thread του VCDC forum για το τι είναι web 2.0 και συγκεκριμένα αν το wiggler είναι web 2.0. Για να απαντήσουμε στο ερώτημα πρέπει να δούμε τι είναι το web 2.0 και τι είναι το wiggler.

Ακριβή ορισμό του Web 2 θα βρείτε εδώ. Πιο γενικά το web2 έχει να κάνει με το social networking , έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις στη λειτουργικότητα,τη δομή και το design ενός site. πχ το youtube είναι web 2.0 100%

To wiggler τώρα τι είναι; Είναι blog; Κατά ένα σημαντικό ποσοστό ναι… Όμως, φέρνει λίγο και σε ενημερωτικό site τεχνολογικού περιεχομένου. Έχει rss, comments, podcast, vidcast και web 2 design. Αλλά αυτά δεν είναι social features ως προς τον αναγνώστη, με τη έννοια ότι είναι δικό μας υλικό αυτό που παρουσιάζεται και δε δίνουμε τη δυνατότητα σημαντικής αλλαγής του (όπως στο youtube, flickr). Από την άλλη, έχουμε 400 χρήστες γραμμένους και ένα post με 3000 σχόλια το οποίο αγγίζει τα επίπεδα δημοφιλούς thread σε forum, αλλά όπως λέει ο master του web και της σφολιάτας Stelabouras:

Web 2 θα ήμασταν αν παρείχαμε κάτι πιο social για τις σχέσεις μεταξύ των μελών του wiggler. Αν κάποιος σταθεί μόνο στο σχεδιαστικό κομμάτι, τα μεγάλα logos και την απλότητα του design, μπορεί να πει ότι το ύφος του συνάδει με την εποχή, nothing more nothing less.

Ίσως να υπάρχουν πιο κατάλληλοι στο να απαντήσουν αυτό το φλέγον ερώτημα (το παράκανα), όπως web developers κλπ. Είναι το wiggler web 2.0; Προσωπικά πιστεύω ότι είναι web candle+monkey.

[Τhanx Konstantinos]

Comments (2)

Jason Kataropoulos
August 4th, 2007 at 3:50 pm

Το ερώτημα αυτό το έθεσα εγώ στο vcdc.

Web2 δεν θα είσαι ποτέ γιατί αυτός ο όρος δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, ο όρος προφέρεται “γουεμπ του ντοτ οου” και όχι “γουεμπ του”, άρα Web 2.0.
Ο όρος είναι παραπλανητικός, και δεν παραπέμπει σε μια νέα έκδοση της υποδομής του Ίντερνετ αλλά σε μια διαφορετική προσέγγιση του Web ως μια πλατφόρμα .

Για το wiggler τώρα, μερικά χαρακτηριστικά στο design που συνηθίζουν να έχουν (λέξη κλειδί “συνηθίζουν”) κάποια Web2.0 sites υπάρχουν και στο wiggler.

farcry
November 5th, 2009 at 10:27 am

Sto idio link tis wikipedia tha breite kai auto

But perhaps the most common criticism is that the term is unclear or simply a buzzword. For example, in a podcast interview[4], Tim Berners-Lee described the term “Web 2.0″ as a “piece of jargon”:

“Nobody really knows what it means…If Web 2.0 for you is blogs and wikis, then that is people to people. But that was what the Web was supposed to be all along.