H Nokia αντιγράφει ΤΕΛΕΙΩΣ το iPhone. ΑΠΟΛΥΤΟ RIP-OFF.

Published by ispofacto in Gadgets, Hardware, Tech, Videos

nokia_iphone 

Όταν είχα γράψει παλιότερα ότι η Nokia άρχιζε να φοβάται με τις περίεργες δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα (βλέπε εδώ), κάποιοι είπαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα είχα γράψει και την ακόλουθη πρόταση που απ’ότι φαίνεται έγινε πέρα για πέρα αληθινή:

“Νομίζω ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι το εντελώς καινούριο κινητό που ανακοίνωσε ότι θα βγάλει η Nokia την επόμενη χρονιά θα έχει κάτι πολύ καινοτομικό πάνω του: Touchscreen.”

Τώρα μη βγει κανείς και πει ότι touch-screens υπάρχουν από πολύ παλιά κτλ. Σαφώς και υπήρχαν αλλά για να ξαναγράψω: Είναι γεγονός ότι η Apple δεν ανακάλυψε την τεχνολογία των touch screen. Το σίγουρο πάντως είναι όταν αποφάσισε να βγάλει κινητό με touch-screen, ξαφνικά όλες οι εταιρείες άρχισαν να βγάζουν κινητά με touch-screen. Μπορείτε μάλιστα να δείτε τη λίστα εδώ πέρα που είχα γράψει παλιότερα, αν και σίγουρα θα έχει μεγαλώσει από τότε!

Πάντως σίγουρα είναι πολύ καινοτομικό το κινητό της Nokia γιατί δεν περιέχει μόνο touchscreen. Αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Περιέχει επίσης και τη δυνατότητα να ανιχνεύσει αν το κρατάς οριζόντια ή κάθετα και έναν καινοτομικό τρόπο να βλέπεις φωτογραφίες: απλά σέρνεις το δάχτυλο σου κατάλληλα. Για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω βίντεο! Ευτυχώς πάντως που όπως λέει και η παρόμοια: iPod πολλοί αντέγραψαν, την επιτυχία του iPod όμως κανείς!

Comments (17)

« 1 [2] Show All

Nikolas

Η ΝΟΚΙΑ βγάζει εργαλεία, η APPLE gadgets!
Το προηγούμενό μου τηλέφωνο ήταν το NOKIA 6310i. Το αγόρασα όταν πρωτοβγήκε και το αντικατέστησα με το HTC P3300 πριν από 4 μήνες, όχι γιατί χάλασε, όχι γιατί έπεσε η απόδοσή του, αλλά επειδή σε μία στιγμή έκρηξης αδρεναλίνης το προσγείωσα με ταχύτητα στο δάπεδο! Ακόμα το μετανιώνω!
Συνεπώς, η άποψη ότι η NOKIA αντιγράφει απόλυτα το iPhone μου φαίνεται υπερβολική, ειδικά όταν κανείς από εσάς δεν έχει πιάσει αυτή τη βλακεία στα χέρια του!

August 30th, 2007 at 9:44 am

stelabouras

Τώρα για να βάζουμε και τα πράγματα σε μια σειρά, ο ίδιος ο executive VP & General Manager of Multimedia της Nokia, δεν αρνήθηκε ότι είναι αντιγραφή, μάλιστα είπε με θάρρος:

“If there is something good in the world then we copy with pride.”

Το οποίο ισχύει, ιστορίες για rip-offs τις ακούω βερεσέ

August 30th, 2007 at 10:42 am

Panos

Ε και; Ας είναι και αντιγραφή, αρκεί να είναι λειτουργικό, όμορφο και να κάνει την δουλειά του.
Παρθενογένεση δεν υπάρχει πουθενά

August 30th, 2007 at 12:26 pm

KCorax

Καλωσήρθατε στον κόσμο των ενηλίκων, όπου η αντιγραφή είναι πταίσμα αντίστοιχο του να φτύνεις τσίχλα στο πάτωμα.

Η Nokia πάντως, πουλάει κάπου ένα εκκατομύριο κινητά τηλέφωνα την ημέρα, και ανεβαίνει.
Για να το κάνω λιανά, σε 10 μέρες ξεπερνούν το στόχο που έθεσε η Apple για 1 1/2 έτος. Οπότε κάτω τα χεράκια σας.

Σε ότι με αφορά εάν το κινητό τρέχει εφαρμογές, είναι δλδ πραγματικό smartphone και όχι η ανοησία που αποφάσισε η apple να βαφτίσει σαν smartphone τότε τεμαχίζει τον iPhone απο κάθε άποψη.

Τέλος τέλος η Nokia και οι λοιποί του χώρου κατασκευάζουν concept τηλέφωνα με προσόψεις αφής χρόνια τώρα, δεν είναι κάτι καινούργιο.

August 30th, 2007 at 5:46 pm

arkoudos

Τι σημαίνει αντιγραφή; Θα έχει την …εξωφρενική τιμή του iPhone, την …άξια θαυμασμού πολιτική για υποχρεωτική αντικατάσταση της μπαταρίας και την …αξιοπρόσεκτη πολιτική να πωλείται μόνο με έναν πάροχο; >:)

Πέρα απο την πλάκα, δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα rip-off, ή εν πάσει περιπτώσει, το να έχει οποιαδήποτε εταιρεία touchscreen ή/και απλοποιημένο μενού (τύπου flash εφαρμογή) ε, δεν είναι ακριβώς και εφεύρεση…

Όχι επειδή το iPhone παρουσιάστηκε στον κόσμο ως “το απόλυτο gadget” και η “επανάσταση στα κινητά” να το πιστέψουμε κιόλας οτι πριν απο αυτό το χάος…

Και, για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ έχω Nokia εδώ και χρόνια, Sony Ericsson έχω… :)

August 31st, 2007 at 10:28 am

Kaljo

Να ποσταρω τωρα Maddox?Ναι, χρειαζεται. ..

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone

August 31st, 2007 at 12:31 pm

Depi

Διάβασα το σχόλιο ότι ‘σίγουρα είναι πολύ καινοτομικό το κινητό της Nokia γιατί δεν περιέχει μόνο touchscreen. Αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Περιέχει επίσης και τη δυνατότητα να ανιχνεύσει αν το κρατάς οριζόντια ή κάθετα και έναν καινοτομικό τρόπο να βλέπεις φωτογραφίες: απλά σέρνεις το δάχτυλο σου κατάλληλα”.
Μα αυτό είναι που κάνει το iphone και αντέγραψε η Nokia.
Υπ’ οψιν ότι εγώ πάντα είχα τηλέφωνα Nokia από το 1994.
Τώρα όμως έχω το Ν72 το οποίο μου δημιουργεί συνέχεια προβλήματα. Συνέχεια κολλάει, όταν κλείνει κάνει μισή ώρα να ανοίξει και πολλά άλλα.
Επειδή είμαι χειρίστρια Mac και το iphone το έχω πιάσει στα χέρια μου στο Πλαίσιο, σας λέω ότι ειναι κάτι το διαφορετικό. Και επίσης σχετικά με το touchscreen λειτουργεί άψογα και όχι σαν κάτι άλλα που άμα τα χέρια σου είναι ιδρωμένα δεν παίρνουν χαμπάρι.

September 13th, 2007 at 9:22 am

Petrakeas

@depi το σχόλιο αυτό ήταν ειρωνικό!! Τα ίδια λες με τον ispo!

September 13th, 2007 at 1:32 pm

links for 2007-11-27 « Endiaferon Weblog

[...] H Nokia αντιγράφει ΤΕΛΕΙΩΣ το iPhone. (tags: iphone nokia) [...]

November 27th, 2007 at 12:24 pm

Rich

Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate
your efforts and I will be waiting for your next post thanks once again.

July 3rd, 2014 at 4:57 am

« 1 [2] Show All

Leave a reply