Tumblr : Blogging evolved

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

tumblr-page 

Εδώ και καιρό έχω δημιουργήσει την δική μου σελίδα στο Tumblr που αναλαμβάνει να “μαζεύει” (aggregates) τα RSS που σχετίζονται με υπηρεσίες που χρησιμοποιώ και να τα παρουσιάζει σε ένα ενιαίο χώρο τελείως παραμετροποιήσιμο.

Το Tumblr (ελληνιστί ανατροπέας) εκτός από το καταπληκτικό aggregation των RSS από del.icio.us, youtube, flickr, digg, twitter και…wiggler δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει post απευθείας σε αυτό, χρησιμοποιώντας το ως primary blogging platform. Οι ανέσεις του όμως δεν σταματούν εκεί.

Τεχνικό Κομμάτι

Το Tumblr παρέχει κάποια βασικά themes για να επιλέξει ο χρήστης αυτό που του ταιριάζει περισσότερο, αλλά δίνει την ευκαιρία για πειραματισμούς, κάνοντας edit τα υπάρχοντα -για αυτούς που έχουν γνώσεις HTML- ή αλλάζοντας μόνο τα χρώματα για τους αρχάριους. Βασικό επίσης είναι ότι μπορείτε να “συνδέσετε” το tumblr page σας με το domain σας ώστε να δείχνει το…lifestream σας (όπως του Steve Rubel).

Blogging και όχι μόνο

Όπως ανέφερα και πριν, ένα tumblr blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως blogging platform, παρέχοντας παράλληλα κάποιες ευκολίες micro/mini blogging που αρκετοί θα εκτιμήσουν. Έτσι μπορείτε να κάνετε post από το κινητό σας (και οποιοδήποτε άλλο κινητό) απευθείας στην tumblr page σας, να χρησιμοποιήσετε το dashboard widget για γρήγορα posts / twitter-like ή να σώνετε τα ενδιαφέροντα links που βρίσκετε κατευθείαν σε αυτό (όπως κάνετε στο del.ici.us). Τέλος για κάθε tumblr page υπάρχει και η mobile έκδοσή της (ένα feature που έχω συναντήσει και στο Live spaces της Microsoft).

Προσωπικά αυτό που εκτίμησα στο Tumblr είναι οι δυνατότητες του feed aggregation, βοηθώντας έτσι στην συγκέντρωση της (γενικά) αποκεντρωμένης πληροφορίας που υπάρχει για ένα χρήστη του internet στις μέρες μας!

Comments (2)

b0b
September 7th, 2007 at 5:46 pm

αν σου αρεσε το tumblr, δοκίμασε και το jaiku.com

Ποια εργαλεία χρησιμοποιείτε για την online ενημέρωσή σας; at Wiggler
April 19th, 2008 at 8:03 pm

[...] tumblelogs, twitter, friendfeed, rss, blogging, microblogging. Πόσα από αυτά όμως [...]