Τα RFID προκαλούν όγκους!

Published by stelabouras in Misc, Tech

rfid_logo 

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν από το 1996 – 2006 σε πειραματόζωα (δεν γνωρίζω αν υπήρχαν και άνθρωποι μεταξύ αυτών) αποδείχτηκε πως τα εμφυτεύματα RFID προκαλούν όγκους, κάτι που μάλλον η FDA δεν έλαβε υπόψη όταν έδωσε το O.K. για την χρήση αυτών των chips σε ανθρώπους και ζώα.

Χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει υποχρεωτικά την εμφάνιση καρκίνου, το όλο θέμα με τα εμφυτεύματα RFID προκαλεί -κατά την γνώμη μου- αρκετά ηθικά ερωτήματα, λόγω του ότι ένας φορέας RFID implant δεν γνωρίζει ποιοι διαβάζουν το chip και σε πόση απόσταση υπάρχει πιθανότητα να το διαβάσουν. Οι κατασκευαστές μπορεί να ισχυρίζονται ότι η απόσταση αυτή είναι μερικά εκατοστά αλλά κάποιοι hackers έχουν καταφέρει να τα διαβάσουν από απόσταση μέτρων…Creepy…

Comments (2)

Titanas
September 11th, 2007 at 12:19 am

Αυτό που διάβασα ήταν για ζώα. Προφανώς και κάτι κακό θα παίζει στους ανθρώπους αλλά είναι εξαιρετικά μικρός ο αριθμός αυτών που έχουν βάλει RFID.

Γιώργος Μαργαρίτης
September 13th, 2007 at 11:00 pm

“αλλά είναι εξαιρετικά μικρός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βάλει RFID.”

*Μέχρι στιγμής*. Στα επόμενα χρόνια που αναγκαστικά θα το έχουμε όλοι (διαβατήρια, ταυτότητες, δίπλωμα οδήγησης -όλα αυτά εξακριβωμένα, δε τα βγάζω από το μυαλό μου, αν θέλετε googlίστε) τότε πόσοι λίγοι θα είναι αυτοί που τα έχουν?!