Metal Slug 7 στο DS

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Hardware, Software, Tech

metal_slug 

To Neo-Geo από την SNK ήταν μία κονσόλα που έγινε κυρίως γνωστή για τα απίστευτα arcade 2D παιχνίδια της. Η κονσόλα διέθετε τη δυνατότητα απεικόνισης πολυάριθμων sprites και 2D γραφικών πέρα από κάθε κονσόλα της εποχής της. Στα σημερινά arcade μηχανήματα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα τεχνολογίες της κονσόλας αυτής. Παρόλο την σχετική εμπορική της αποτυχία λόγω των ιδιαίτερα υψηλών τιμών της, η κονσόλα στη σημερινή εποχή έχει αποκτήσει cult status με πολλά από τα cartridge της να πουλιούνται για πολλές χιλιάδες δολλάρια. Σε αυτήν την κονσόλα ξεκίνησαν κάποια πάρα πολύ γνωστά arcade παιχνίδια που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στη μετέπειτα πορεία τους, σημειώνοντας multi-platform συνέχειες, όπως το King of Fighters.

Ένα από αυτά είναι και το Metal Slug. Το παιχνίδι αυτό έχει σημειώσε αρκετή επιτυχία όσον αφορά τις πωλήσεις του έτσι ώστε να διακιολογηθούν ένα πλήθος συνεχειών του σε πάρα πολλές πλατφόρμες. Το παιχνίδι αυτό για όσους δε γνωρίζουν είναι ένα 2D arcade platfrom παιχνίδι με κομιξικές επιδράσεις και λαμβάνει χώρα σε ένα πολεμικό περιβάλλον!(Τι είπα πάλι ο άτιμος!) Η έβδομη συνέχεια του λοιπόν, σύμφωνα με το 1up, θα κυκλοφορήσει στο DS. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες αν και απ’ότι καταλαβαίνω το πιο πιθανό είναι ίσως να βγει και για Xbox Live. Έχουν κυκλοφορήσει μάλιστα και οι πρώτες εικόνες από το παιχνίδι. Σε όσους αναρωτιούνται τι καινούριο μπορεί να προσφέρει μία έβδομη συνέχεια, θα απαντήσω απλά τίποτα! Πολλές φορές αν μια συνταγή σε ένα platfrom παιχνίδι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη δε χρειάζεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό για να πουλήσει. (Μακάρι πάντως να ακολουθούσε και την ίδια συνταγή η Lucas Arts στα Monkey Island!)

Comments (3)

Petrakeas
September 21st, 2007 at 1:16 pm

ααααχ! Μακάρι!!!!!!!!!!
Όταν βγει μου το λες εννοείται! Θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα με κάνει να χαρώ που έχω DS!!!!!!!!!!!! (δεν είμαι πολύ fan)

jonakis
September 21st, 2007 at 4:22 pm

Ε ρε ποσα κατοσταρικα εχω φαει σε arcade με το Metal Slug!!!Το παιχνιδακι ειναι ΠΟΡΩΣΗ!!!

artech
September 21st, 2007 at 4:31 pm

2D rulez! Μια ‘βδομάδα τώρα λιώνω με το Castlevania στο DS και ήδη ψάχνω το επόμενο! :-D