Δυνατότητα downgrade σε XP στα καινούρια PC με Vista

Published by ispofacto in Software, Tech

windows-95-packshot 

Είναι γενικά γνωστό ότι παρόλο που οι πωλήσεις των Vista δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αποτυχία, η διείσδηση τους στην αγορά δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πολλές εταιρείες έχουν ξαναφέρει τη δυνατότητα να αγοράσεις καινούριο υπολογιστή με Windows XP, όπως η Dell, η HP και Gateway. Προσφέρουν δηλαδή ακόμα υπολογιστές με Windows XP ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία των Vista.

Η τελευταία τάση όμως στους κατασκευαστές υπολογιστών είναι η δυνατότητα αφού αγοράσεις καινούριο υπολογιστή με Vista, να κάνεις downgrade σε XP! Η τακτική αυτή έχει αρχίσει να εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα, σε σημείο που εταιρείες όπως η Fujitsu να έχουν ενσωματώσει ένα downgrade kit σε κάθε laptop και tablet που πουλάνε. Την τακτική αυτή άρχισαν να την ακολουθούν και οι υπόλοιπες επώνυμες εταιρείες του χώρου όπως η Hewlett-Packard, Lenovo και Dell με παρόμοιες επιλογές για downgrade.

Τώρα γιατί δίνεται η επιλογή να κάνεις downgrade από τη στιγμή που τα Vista είναι τόσο τέλεια όσο λένε μερικοί, δεν μπορώ να καταλάβω! Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο σχετικό άρθρο.

Comments (5)

Petrakeas
September 22nd, 2007 at 1:23 pm

Στα ακριβά επώνυμα gaming pc υπάρχουν συνήθως 2 σκληροί. Ο ένας με XP και ο άλλος με Vista!!!!!

Γιώργος Μαργαρίτης
September 22nd, 2007 at 3:59 pm

Αν θυμάμαι καλά, την δυνατότητα αυτή δίνει η έκδοση Vista *Business* Edition.

Επειδή ψάχνω να αγοράσω laptop, και το είδα σε κάποια laptop αυτό και ρώτησα τι παίζει, αυτό γίνεται κυρίως γιατί διάφορα εμπορικά προγράμματα, π.χ. προγράμματα διαχείρισης εσόδων (λέμε τώρα) δεν είναι συμβατά με Vista (έλα…), και γι αυτό το λόγο όποιος έχει τέτοια προγράμματα που δεν μπορεί να τα τρέξει στα Vista *αναγκαστικά* θα αγοράσει laptop με Vista Business Edition.

Κανονικά έπρεπε να λέγεται Vista *Blackmail* Edition.

Γιώργος Μαργαρίτης
September 22nd, 2007 at 4:00 pm

btw, επειδή πελάγωσα λίγο με την πληθώρα laptop, και μάλλον έχω καταλήξει σε Vaio, έχετε να προτείνετε/αντιπροτείνετε κάποιο άλλο? Η τέλος πάντων, κάτι που θα πρέπει να προσέξω στα Vaio ή στα laptop γενικά?

jonakis
September 22nd, 2007 at 8:10 pm

Εγω παντως που πηρα Laptop πριν 4-5 μηνες για το καταστημα μου,εψαξα και πηρα με Windows XP…Δεν ειχα καθολου διαθεση να μπλεξω με Vista…!

We remove Vista, We install XP! at Wiggler
February 9th, 2008 at 9:36 am

[...] είχαμε γράψει και παλιότερα όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν τη [...]