Flash 3D Engines Showcase

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Software, Tech

3d-flash-depth-of-field 

Έχοντας κάνει σχετικά posts στο παρελθόν για την πορεία ορισμένων 3D μηχανών γραφικών σε actionscript / flash, ήρθε η ώρα να παρουσιάσω τις πιο γνωστές και επιτυχημένες κρίνοντας από τα βραβεία που έχουν αποσπάσει (Papervision), από την αποδοχή τους και την χρήση τους σε ιστοσελίδες (π.χ. Το καταπληκτικό menu στο Vds-communication, που κάνει χρήση της Flashsandy).

Το Papervision 3D είναι φανερό πως πρόκειται για μια καταπληκτική μηχανή γραφικών τόσο από άποψη απόδοσης αλλά και χαρακτηριστικών και πιστεύω πως έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της κρίνοντας από τελευταία jaw-dropping demos και εφαρμογές που είδα (πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τα Depth of Field demos που δημιούργησε ο Mr Doob).

Το Away3d πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μηχανή γραφικών (με υποστήριξη normal mapping, enviromental mapping, μηχανή φυσικής) σε Flash που την καθιστά κατάλληλη στον οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό τον τομέα. Το μόνο drawback της όλης υπόθεσης είναι πως πρόκειται για ένα αρκετά “βαρύ” πακέτο χωρίς να είναι απαγορευτικό στις απαιτήσεις μνήμης και CPU από τον client.

Τέλος μια ακόμη μηχανή είναι το Flashsandy το οποίο είναι αρκετά lightweight και συνίσταται για την κατασκευή μικρών games. Το Flashsandy μπορεί να μην φαίνεται αρκετά καλό μπροστά στα 2 προηγούμενα, παρόλα αυτά, τα tutorials, τα demos & το support είναι αρκετά για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί!

Να σημειώσω πως και οι 3 μηχανές γραφικών είναι opensource και ο κώδικας τους διατίθεται ελεύθερα στα αντίστοιχα sites.

Comments (1)

sasa basta
September 25th, 2007 at 4:32 pm

rixte mia matia se auto to site http://www.artinhk.com/.
omorfo e?