Πόσο χαζός μπορεί να είναι?

Published by stelabouras in General, Internet, Tech

stupid-imac-thief 

Για όσους κατέχουν έναν Mac ίσως γνωρίζουν το πρόγραμμα Photobooth που βγάζει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη webcam που υπάρχει τόσο στα macbook όσο και στους iMac.

Οι πιο “ψαγμένοι” ίσως έχουν εγκαταστήσει και το extension “Flickrbooth” που ανεβάζει αυτόματα (ή και όχι) τις φωτογραφίες αυτές στο Flickr account. Πως γίνεται αυτά τα δύο features να προσφέρουν ασφάλεια κατά κλοπής? Διαβάστε παρακάτω.

Την προηγούμενη βδομάδα ένας αριθμός υπολογιστών εκλάπη από τα γραφεία μιας εταιρίας στο Vancouver, εκ των οποίον ένας ήταν iMac με photobooth και Flickrbooth εγκατεστημένα. Ένα από τα επόμενο πρωινά οι εργαζόμενοι έκπληκτοι αντίκρισαν στο Flickr account του χρήστη του iMac ανεβασμένες τις φωτογραφίες του…κλέφτη σε ανυποψίαστες πόζες παρέα με τα tattoo του!

Προφανώς μπορεί να πρόκειται και για κάποιον νέο κάτοχο του iMac (που χρησιμοποιεί άλλους τρόπους από τον κανονικό) αλλά παρόλα αυτά οι πιθανότητες να πρόκειται για τον επίμαχο κλέφτη αυξάνονται αν συνυπολογίσει κανείς τις εικόνες από τα security cams! Από ότι φαίνεται η αστυνομία του Vancouver δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά!

Comments (1)

Γιώργος Μαργαρίτης
September 30th, 2007 at 3:23 pm

χαχααχα!
Μα πολύ βλάκας όμως…