Εξαγορών συνέχεια

Published by stelabouras in Gaming, Internet, Multimedia

money-money 

Δυο μεγάλες εξαγορές αυτές τις μέρες απασχόλησαν το gaming industry και το…Internet entertainment που η μαμά Google δεν αφήνει να περάσει μήνας χωρίς shopping therapy!

Έτσι λοιπόν, η Google αποφάσισε να αγοράσει το Jaiku, το αντίπαλο δέος για το Twitter που διαθέτει πολλά περισσότερα features από τον προκάτοχό του (αλλά όχι τόσο πολύ και το hype από ότι φαίνεται, πράγμα σημαντικό στις μέρες μας) και να το εντάξει στα Google products. Πολλοί είδαν την συγκεκριμένη εξαγορά ως ένα στοιχείο για το Google Phone – που αν και ανεπίσημα, ανακοινώθηκε πως θα είναι πλατφόρμα για κινητά και όχι κινητό, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει μέχρι την επίσημη ανακοίνωση – παρόλα αυτά είναι σίγουρα μια ένδειξη ότι η εποχή του microblogging επικρατεί πλέον με πλατφόρμες όπως το Facebook, Pownce, Twitter, Tumblr κ.ο.κ.

Στον τομέα του gaming industry, η εταιρία-κολοσσός που ότι βρίσκει στον διάβα της το αγοράζει, Electronic Arts, ανακοίνωσε την εξαγορά της Bioware. Δεδομένου πως η Bioware είναι μια αρκετά μεγάλη εταιρία, η κίνηση αυτή προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Με αρκετά hit-games να είναι έτοιμα να βγουν αυτόν και τον επόμενο χρόνο (Mass Effect, Dragon Age) και με τόσα άλλα στο ενεργητικό της (Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Jade Empire) ελπίζω η εξαγορά της Bioware από την EA να μην χαμηλώσει την ποιότητα των τίτλων της πρώτης (yeah right), προς όφελος της ποσότητας και του portability, γιατί κάτι τέτοιο θα βρει αρκετούς gamers απογοητευμένους.

Ας ελπίσουμε πως οι παραπάνω κινήσεις από Google και Electronic Arts να είναι επικερδείς εκτός από τις ίδιες τις εταιρίες και στους τελικούς χρήστες, είτε αυτοί είναι web-users είτε gamers!

Comments (2)

internaut::Nikos
October 14th, 2007 at 11:20 pm

Απλά ας ετοιμαστούμε για NWN 08, NWN 09…

Και το όνομα αυτής…Activision Blizzard! at Wiggler
December 3rd, 2007 at 9:16 am

[...] Θα έλεγε κανείς πως τα χρήματα είναι λίγα αν αναλογιστούμε την σημασία της ένωσης αυτής. Ουσιαστικά η ανακοίνωση της “Activision Blizzard” δημιούργησε τον μεγαλύτερο pure-play online και console game publisher, με την Electronic Arts να είναι σε απόσταση βολής (μετά και την εξαγορά της Bioware). [...]