Pixelmator – GPU-powered image editor

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Tech

pixelmator_logo 

Δοκίμασα χθες το demo του Pixelmator και πρέπει να πω πως εντυπωσιάστηκα! Καταρχάς η εφαρμογή διαθέτει ένα αρκετά φιλικό interface που αν και προωθεί το simplicity (γιατί όχι άλλωστε) παρέχει στον χρήστη τα κατάλληλα εργαλεία από τα πιο απλά μέχρι και εξειδικευμένα που βρίσκει κανείς σε επαγγελματικούς image editors!

Το γεγονός ότι το Pixelmator είναι δημιουργία 2 αδελφών, του Saulius και Aidas Dailide από την Λιθουανία, δείχνει πως τελικά χρειάζεται όρεξη για δημιουργία και όχι μεγάλα budgets και τεράστιες ομάδες για την παραγωγή σωστού λογισμικού.

Αυτό που διαφοροποιεί το Pixelmator και το κάνει να ξεχωρίζει από την μάζα, είναι ο πυρήνας του. Το πρόγραμμα διατίθεται μόνο σε MacOSX και κάνει χρήση του Core Image framework του λειτουργικού, σε συνδυασμό με το OpenGL API, ώστε όλες τις διεργασίες επεξεργασίας μιας εικόνας, να τις αναλαμβάνει η GPU (Graphics Processing Unit), ελευθερώνοντας έτσι πλήρως τον επεξεργαστή.

Pixelmator Screenshot

Οι κύριες δυνατότητες του προγράμματος είναι περισσότερο επικεντρωμένες σε επεξεργασία / retouching υπαρχόντων εικόνων (υποστηρίζει integration με iSight και iPhoto) και ανοίγει πάνω από 100 διαφορετικά formats εικόνων, συμπεριλαμβανομένων και των Photoshop files (PSD) που διαθέτουν layers! Το πρόγραμμα κοστίζει $59 και έρχεται μαζί με 50 image filters από το Core Image, 15 εργαλεία για color correction και πολλά ακόμη!

Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε το demo και να το δοκιμάσετε!