Τρέξτε windows από το CD με το BartPE

Published by Petrakeas in Software

pebuilder 

Κοινώς πώς να φτιάξετε ένα windows live cd. Δηλαδή ένα CD που όταν το βάλεις στον υπολογιστή, να φορτώνει τα windows από εκεί και όχι από το σκληρό, ώστε αν έχετε κάποιο πρόβλημα να το φτιάξετε! Ένας φίλος μου έσωσε έτσι το σύστημα του, γιατί χρειαζόταν ένα απλό rename σε ένα σημαντικό dll αλλά δεν μπορούσε να μπει στα Windows.

To Bart’s Preinstalled Environment (BartPE) μπορεί να φτιάξει ένα τέτοιο CD με μια πολύ απλή διαδικασία. Χρειάζεται όμως να έχετε ένα κανονικό Windows CD, γιατί χρησιμοποιεί κάποια αρχεία από εκεί προκειμένου να φτιάξει το live CD. Να συμπληρώσω ότι μπορείτε και να τρέξετε αρκετά προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει στο PC μέσω του live CD!

’cause being an admin is hard enough…

Comments (3)

Γιώργος Μαργαρίτης
October 23rd, 2007 at 1:09 am

Ακούγεται πάαααααααρα πολύ καλό, και σίγουρα σωτήριο!
Καταραμένο NTLDR…

Νικόλας
October 23rd, 2007 at 9:32 am

Windows UBCD μαζί με UBCD, INSERT και HIREN’s. Αυτό έχω… βέβαια λόγω μεγέθους πλέον δεν είναι CD, αλλά DVD.
Βέβαια για πιο απλές χρήσεις το WinUBCD κάνει μια χαρά τη δουλειά του και με τα plugins που μπορείς να βρείς ή να φτιάξεις, μπορείς να δουλέψεις κανονικά.

Μου έχει κρασάρει τρείς φορές ο δίσκος του συστήματος και χάρη στο WinUBCD ανέκτησα ένα απόλυτα λειτουργικό σύστημα μέσα σε 1 ώρα (μιλάμε για δίσκο που χτύπησε, όχι ένα NTLDR που έγινε corrupted)

http://www.ubcd4win.com/

Tech Spot
October 24th, 2007 at 4:29 pm

Hiren’s Boot CD χωρίς το…CD…

Όταν τα προβλήματα με τον υπολογιστή μας αποτρέπουν απο το να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τον επι…