Instantbird – The lightweight IM

Published by stelabouras in Internet, Network, Software, Tech

instantbird-logo 

Τι είναι το Instantbird? Είναι ένας οpen-source multi-platform multi-protocol IM client, ή με λίγα λόγια ένα πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε από οποιοδήποτε λειτουργικό για να συνδέεστε ταυτόχρονα στους διαφορετικούς accounts που έχετε (Gtalk, MSN, ICQ κ.ο.κ.)!

Το Instantbird βασίζεται στην μηχανή απεικόνισης του Mozilla και στην network library (libpurple) του Pidgin για να χειρίζεται τις ειδοποιήσεις/μηνύματα και τους πολλαπλούς λογαριασμούς αντίστοιχα.

Επειδή το Instantbird βρίσκεται σε αρκετά early φάση μάλλον θα σας απογοητεύσει το interface του καθώς είναι αρκετά απλοϊκό, παρόλα αυτά το πρόγραμμα είναι ότι πιο ελαφρύ έχω δοκιμάσει σε IM client και οι πιθανές βελτιώσεις όσο αναφορά την επεκτασιμότητα (themes και addons) ελπίζω να το κάνουν πιο ανταγωνιστικό.

Ελπίζω αυτό το project να προχωρήσει και να μην μείνει σε αυτή την έκδοση όπως άλλα αντίστοιχα της Mozilla.

Comments (3)

Sugar
October 22nd, 2007 at 7:53 pm

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Pidgin under Windows, μόνο και μόνο γιατί δίνει την ευκαιρία να ειδοποιείσαι για νέα μηνύματα όχι με ενοχλητικά flashes των παραθύρων αλλά με ένα διακριτικό flicker του εικονιδίου δεξιά.

Ότι πρέπει όταν έχεις δουλειά και δεν θέλεις να απαντήσεις αμέσως σε κάποιο μήνυμα.

Κατά τ’άλλα, Pidgin sucks. :P

Titanas
October 22nd, 2007 at 9:02 pm

Εγώ πάλι προτιμώ τις native εφαρμογές μία για κάθε δουλειά.

ArisMartelis
October 23rd, 2007 at 6:10 am

Ναι το κατεβάζετε και αφου ψάξετε μια ώρα το αρχείο setup θα προτιμήσετε είτε τον Trillian είτε τον Pidgin είτε τον Gaim. Λόγο απλότητος έχω τον Pidgin που καταναλώνει 8-18Mb μνήμης. Ο Instantbird έχει να κάνει πολύ δρόμο ακόμα