Τέσσερις νέες geek σειρές

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Videos

the-big-bang-theory1 

Τις προηγούμενες μέρες είδα 4 pilot episodes νέων σειρών που είχαν ένα geek/nerd αέρα, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Παρακάτω περιγράφω γενικά την ιστορία κάθε σειράς οπότε αν θεωρείτε πως είναι spoilers ή δεν πρέπει να μάθετε για τους δικούς σας λόγους, καλό θα ήταν να μην διαβάσετε, αν και δεν πιστεύω πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αντιθέτως θα ξέρετε τι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας για να παρακολουθήσετε.

Ξεκινάω λοιπόν με αύξουσα σειρά geek-iness έχοντας ως πρώτη σειρά την “Reaper”.

Reaper

Στο “Reaper” λοιπόν, που πρόκειται για μια black-humor κωμωδία, ο πρωταγωνιστής – υπάλληλος σε κατάστημα τύπου Praktiker, μαθαίνει στα 21 γενέθλια του ότι οι γονείς του είχαν πουλήσει παλαιότερα την ψυχή του στον Βερζεβούλη (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες) και έτσι αυτός αναλαμβάνει να του κάνει τον bounty hunter, στέλνοντας αυτούς που έχουν αποδράσει από το πύρ το εξώτερο, πίσω σε αυτό. Δεν μπορώ να πω πως το pilot με ενθουσίασε, αν εξαιρέσω το (μετρημένο) humor της σειράς. Κατά τα άλλα αν σας αρέσουν τέτοιου είδους θεματολογίες give it a try!

Journeyman

Συνεχίζοντας, μια ακόμα νέα σειρά, πιο σοβαρή και μετρημένη, είναι το “Journeyman“, με τον πρωταγωνιστή να έχει το “χάρισμα” να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο (χωρίς πάντα να το θέλει) αλλάζοντας την ροή των γεγονότων, σώζοντας ζωές με την δική του ζωή να γίνεται ένα ωραίο κουβάρι! Τα geek levels της σειράς δεν μπορώ να πω πως είναι ψηλά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο Dan (πρωταγωνιστής) χρησιμοποιεί το iPhone και όταν βλέπει ότι δεν έχει σήμα το Wifi του, τότε καταλαβαίνει ότι είναι στο παρελθόν!

Chuck

Αυξάνοντας το geek-iness, σειρά έχει η σειρά “Chuck” με τον πρωταγωνιστή (Chuck), που είναι ένας απλός geek υπάλληλος στο gadget department ενός πολυκαταστήματος και που παίζει Gears of Wars στον ελεύθερο του χρόνο, να δέχεται αναπάντεχα ένα email από έναν μακρινό γνωστό του (πράκτορα της CIA) με όλα τα μυστικά των δύο οργανώσεων (CIA & FBI) τα οποία και καταγράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό του. Έτσι ο Chuck χρησιμοποιεί τις γνώσεις αυτές για (guess what) το κοινό καλό, προλαβαίνοντας τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλα τέτοια ωραία. Το pilot (τουλάχιστον) έχει αρκετή δράση και saspens που ελπίζω να συνεχίσουν και στην υπόλοιπη season.

The Big Bang Theory

Τελευταίο άφησα την πιο geek σειρά από τις 4 και ίσως την πιο geek-nerd που έχω δει, που ακούει στο όνομα “The Big Bang Theory“, με την ιστορία να περιστρέφεται γύρω από τις ζωές 2 τρελών nerds Ph.Ds που γειτονεύουν με μια κοπέλα που δεν έχει το ίδιο δείκτη IQ με αυτούς. Τα geek-nerd αστεία δίνουν και παίρνουν σε όλη την διάρκεια του επεισοδίου, σε τέτοιο βαθμό που η σειρά χτυπάει άνετα 100% στο (geek/nerd)-o-meter! Must see αν είστε της συνομοταξίας!

Comments (3)

Makis
October 24th, 2007 at 11:15 pm

Μαλλον φιλε εχεις μεινει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πισω γιατι οι σειρες κυκλοφορουν εδω και 1 μηνα τουλαχιστον και ηδη εχουν μεγαλη αποδοχη απο το κοινο! Τις βλεπω και τις 4, με διαφορα καλυτερη το Journeyman και το Big Bang Theory που ειναι τρελλη geeky κωμωδια και ακολουθουν το Chuck και το Reaper που ειναι απλα καλες (στο Chuck η γκομενα ειναι ολα τα λεφτα!).

stelabouras
October 24th, 2007 at 11:23 pm

@Makis

Το γνωρίζω ότι κυκλοφορούν εδώ και ένα μήνα οι εν λόγω σειρές, αλλά με το νέες εννοώ ότι βγήκαν αυτή την season, απλά λόγω εξεταστικής δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Όντως οι Journeyman και Big Bang Theory έχουν φάση!

aLEX
October 26th, 2007 at 9:47 am

ousiastika nees einai, tha riksw mia matia na dw ti lene.
Genika, poia einai h top geeky seira olwn twn epoxwn? .. IT Crowd LD

BTW Simera ksekinaei kai to Scrubs!!!