Mozilla Prism = Desktop + Web

Published by stelabouras in General

prism-initial-config 

Η νέα προσπάθεια της Mozilla, που ακούει στο όνομα “Prism”, προσπαθεί να ενσωματώσει τις web applications στο Desktop, δίνοντας την ψευδαίσθηση στον χρήστη ότι είναι κανονικές εφαρμογές που τρέχουν στο λειτουργικό. Ουσιαστικά το Mozilla Prism, πρόκειται για μια “πετσοκομμένη” έκδοση του Gecko rendering engine που ‘τρέχει’ τις σελίδες ως stand-alone εφαρμογές, χωρίς να ανοίξει ο χρήστης τον browser.

Google Reader in Prism

Έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει στο desktop του, το εικονίδιο του Facebook ή Google Reader application και να ανοίγει αυτές που θέλει κάθε φορά σαν να ήταν κανονικά εγκατεστημένες στο PC του. Η ανακοίνωση του Mozilla Prism έγινε στις 24 Οκτωβρίου, παρόλα αυτά πρόσφατα προστέθηκε η υποστήριξη και για Linux και MacOS, κάνοντας το project multi-platform!

Google Gears in Mozilla Prism?

Οι εντυπώσεις μου από το πρώην Webrunner project της Mozilla και νυν Prism είναι αρκετά καλές, ωστόσο χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη και ίσως υποστήριξη του Google Gears (ή κάτι παρόμοιου) για να υπάρχει πρόσβαση στις εφαρμογές αυτές ακόμη και off-line.

Google reader in dock via prism

Google reader installed like an app

Comments (2)

Fluid, web apps στον Mac at Wiggler
December 19th, 2007 at 11:11 am

[...] το Prism; Το Fluid παρέχει ότι και το Prism της Mozilla με την διαφορά [...]

Ποια εργαλεία χρησιμοποιείτε για την online ενημέρωσή σας; at Wiggler
April 19th, 2008 at 8:05 pm

[...] μεταφέρει τον rss reader της Google έξω από τον Firefox (τα Fluid και Prism δεν [...]