Songza, μια έξυπνη ιδέα για music search!

Published by stelabouras in Internet, Music

songza 

Με μια πρώτη ματιά, το Songza μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι, ωστόσο η ιδέα και η υλοποίηση αυτής της μηχανής αναζήτησης μουσικής είναι αρκετά διαφορετική από αυτές που έχω δει στο παρελθόν!

Το Songza, από ότι φαίνεται, χρησιμοποιεί το Youtube για την αναζήτηση μουσικών κομματιών και στην συνέχεια αναπαράγει μόνο τον ήχο από τα videos που βρίσκει, δίνοντας την αίσθηση πως πρόκειται για music player! Στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να λύνει αρκετά προβλήματα με θέματα copyright και να δημιουργεί άλλα, πάντως ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισαν οι δημιουργοί του Songza να κινηθούν είναι αρκετά έξυπνος!

Και τώρα ένα γρήγορο και εύκολο tip για όσους θέλουν να κατεβάσουν Youtube videos χωρίς third party applications και websites. Ας πούμε πως το video που βρήκατε στο Youtube είναι στο url “https://www.youtube.com/watch?v=bOP37A1EhEs”. Απομονώστε τον κωδικό μετά το v= δηλαδή στην περίπτωσή μας το bOP37A1EhEs και βάλτε το στο τέλος του url “http://rd.cache.l.google.com/get_video?video_id=” (δηλαδή για το παράδειγμα http://rd.cache.l.google.com/get_video?video_id=bOP37A1EhEs ). To video που θα κατέβει θα έχει flv format οπότε μένα rename σε .flv θα μπορείτε να το χαρείτε από τον VLC player!

Comments (6)

ksaderfos
November 13th, 2007 at 12:32 pm

BRAVO STELABOURA (KAI KSERO NA MHN GRAFO KEFALAIA :) EPITELOUS ENA KATANOHTO KAI XRHSIMO POST GIA MAS POU DEN EXOUME PROXORHMENES GNWSEIS..
KAI NA SKEFTEIS OTI EGO MYHSA TON PETRAKEA STOUS H/Y PRIN APO 14 XRONIA ALLA META TO EGKEFALIKO…
.

Kameleon
November 13th, 2007 at 6:30 pm

Eυχαριστουμε για το tip!!!

dimhap
November 13th, 2007 at 10:12 pm

stelabouras respect:)
thank you!

Firefox Mobile Concept at Wiggler
June 12th, 2008 at 9:10 am

[...] mobile, κοινοποίησε χθες ο Aza Raskin της Mozilla Labs (ιδρυτής του Songza και Humanized) στο οποίο παίρνουμε μια πρώτη γεύση για το [...]

Tina
May 7th, 2013 at 12:54 pm

This is a topic that is close to my heart..
. Cheers! Where are your contact details though?

8 ways to get him to beg you to take him back info
May 15th, 2013 at 6:37 am

Link exchange is nothing else but it is only placing
the other person’s webpage link on your page at proper place and other person will also do same in support of you.