Online μετατροπή εικόνων σε διανυσματικές!

Published by Petrakeas in Internet, Multimedia, Software

snap6422 

Το VectorMagic είναι μία δωρεάν online υπηρεσία από το πανεπιστήμιο του Stanford που σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε σε vector κάποια εικόνα προκειμένου μετά να τη χρησιμοποιήσετε σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα όπως το Corel Draw ή το Illustrator. Αυτά τα 2 προγράμματα δίνουν αυτή τη δυνατότητα μετατροπής, αλλά το vectormagic ισχυρίζεται ότι (και όντως) κάνει καλύτερη μετατροπή.

snap6421.jpg

Το περιβάλλον του εργαλείου είναι πολύ όμορφο και εύχρηστο καθώς λειτουργεί σε flash. Εγώ δοκίμασα όπως βλέπετε το logo του wiggler. Αφού μετά επέλεξα παλέτα με 7 χρώματα, το vector magic έκανε καταπληκτική δουλειά. Δεξιά είναι το διανυσματικό αποτέλεσμα και αριστερά η αρχική εικόνα.

snap643.jpg

Φοβερή δουλειά πραγματικά! Το illustrator δεν είχε τόσο καλό αποτέλεσμα και ήθελε να παίξεις αρκετά με τις ρυθμίσεις για να το πετύχεις. Ενώ το VectorMagic αν και έχει έναν πολύ απλό wizard έδωσε ρέστα!!

snap644.jpg

Στο τέλος έχετε τη δυνατότητα να σώσετε το αρχείο σε SVG και άλλες μορφές για να του αλλάξετε τα φώτα με κάποιον editor (πχ illustrator).

Μπράβο στο Stanford λοιπόν. Δοκιμάστε το και σεις!! Σε περίπτωση που δεν ξέρετε πού μπορεί να χρησιμέψει μια διανυσματική εικόνα, σας πληροφορώ ότι ένας πολύ απλός και πρακτικός λόγος είναι ότι χρειάζεται για να τυπώσετε μπλουζάκι, όπως αυτό το wiggler!!

Wiggler μπλούζα

[thanks Rita]

Comments (2)

Vagelis
November 13th, 2007 at 3:47 pm

Μόλις το δοκίμασα, όντως είναι πιο άμεση η διαδικασία από αυτή του Illustrator !!
Δεν έχει μια δυο επιλογές που θα ήθελα, αλλά είναι όντως εκπληκτικό.
Thnx for the tip

KCorax
November 15th, 2007 at 3:26 pm

Μήπως είναι λίγο μαγειρεμένα τα αποτελέσματα ; Γιατί στο inkscape που χρησιμοποιεί το potrace δεν δείχνει ούτε κατά προσέγγιση τόσο χάλια όσο τα corel / illustrator.