Εμπιστεύεστε τους online password managers?

Published by stelabouras in Internet, Poll

safe 

Αυτό τον καιρό σκέφτομαι να μεταφέρω τα passwords όλων των υπηρεσιών που χρησιμοποιώ στο interweb στο Clipperz που είναι ένας online password manager, site δηλαδή που έχει αποθηκευμένα όλα τα passwords σε ένα σημείο. Έχω όμως τις αμφιβολίες μου για κάτι τέτοιο, γιατί όσο καλό και ασφαλές να είναι το site, δεν παύει να είναι εύκολος στόχος αφού γνωρίζοντας κάποιος μόνο το login password του χρήστη στο Clipperz, ουσιαστικά τα γνωρίζει όλα.

Εσείς τι πιστεύετε? Θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε μια τέτοια υπηρεσία? Περιμένω τις απαντήσεις σας στο poll που ακολουθεί.

Comments (7)

internaut

Δεν το έχω ψάξει αλλά γιατί δε στήνεις μόνος σου ένα openID ?
Σίγουρα όταν έχεις τον έλεγχο είναι καλύτερα.

November 14th, 2007 at 5:14 pm

Vagelis

internaut και εγώ χρησιμοποιώ openID αλλά είναι λιγα τα site που υποστηρίζουν προς το παρόν δυστυχώς. Πάντως από ότι διαβάζω ο τρόπος που λειτουργεί είναι πλέον ασφαλέστερος και του κανονικού login που έχουν τα περισσότερα sites.
Μακάρι να το δούμε και σε περισσότερα sites σύντομα…

November 14th, 2007 at 6:58 pm

2nisis

Εγώ θα έλεγα ανάλογα τι password θελεις να αποθηκευσεις. Αν είναι για κανένα site που μπαίνεις σπάνια και δεν θυμάσαι τον κωδικό και ούτε σε ενδιαφέρει μηπως γίνει καμια στραβή έχει καλώς. Αν είναι για σημαντικότερα password, εγω δεν θα το εμπιστευόμουν.

November 14th, 2007 at 9:08 pm

Exposed Bone

Γιατί δεν χρησιμοποείς το KeePas;

November 15th, 2007 at 11:11 am

zetas125

Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν ένα τέτοιο site αλλά θα χρησιμοποιούσα το KeePass. Αν γίνει μια στραβή στους servers τους, κλάψτα Χαράλαμπε!

November 15th, 2007 at 1:01 pm

Νικόλας

KeePass η καλυτερη λύση … τρέχει και από το usb stick και σε WinMobile. Αυτά τα πράγματα καλύτερα να τα έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου!

November 15th, 2007 at 3:28 pm

n0ise

Κοίτα, η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να πάρεις ένα live edition ενός ncrypt/dcrypt suite
και να κουβαλάς όλα τα passwds στο flashάκι σου…

November 25th, 2007 at 2:32 pm

Leave a reply