Εμπιστεύεστε τους online password managers?

Published by stelabouras in Internet, Poll

safe 

Αυτό τον καιρό σκέφτομαι να μεταφέρω τα passwords όλων των υπηρεσιών που χρησιμοποιώ στο interweb στο Clipperz που είναι ένας online password manager, site δηλαδή που έχει αποθηκευμένα όλα τα passwords σε ένα σημείο. Έχω όμως τις αμφιβολίες μου για κάτι τέτοιο, γιατί όσο καλό και ασφαλές να είναι το site, δεν παύει να είναι εύκολος στόχος αφού γνωρίζοντας κάποιος μόνο το login password του χρήστη στο Clipperz, ουσιαστικά τα γνωρίζει όλα.

Εσείς τι πιστεύετε? Θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε μια τέτοια υπηρεσία? Περιμένω τις απαντήσεις σας στο poll που ακολουθεί.

Comments (7)

internaut
November 14th, 2007 at 5:14 pm

Δεν το έχω ψάξει αλλά γιατί δε στήνεις μόνος σου ένα openID ?
Σίγουρα όταν έχεις τον έλεγχο είναι καλύτερα.

Vagelis
November 14th, 2007 at 6:58 pm

internaut και εγώ χρησιμοποιώ openID αλλά είναι λιγα τα site που υποστηρίζουν προς το παρόν δυστυχώς. Πάντως από ότι διαβάζω ο τρόπος που λειτουργεί είναι πλέον ασφαλέστερος και του κανονικού login που έχουν τα περισσότερα sites.
Μακάρι να το δούμε και σε περισσότερα sites σύντομα…

2nisis
November 14th, 2007 at 9:08 pm

Εγώ θα έλεγα ανάλογα τι password θελεις να αποθηκευσεις. Αν είναι για κανένα site που μπαίνεις σπάνια και δεν θυμάσαι τον κωδικό και ούτε σε ενδιαφέρει μηπως γίνει καμια στραβή έχει καλώς. Αν είναι για σημαντικότερα password, εγω δεν θα το εμπιστευόμουν.

Exposed Bone
November 15th, 2007 at 11:11 am

Γιατί δεν χρησιμοποείς το KeePas;

zetas125
November 15th, 2007 at 1:01 pm

Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν ένα τέτοιο site αλλά θα χρησιμοποιούσα το KeePass. Αν γίνει μια στραβή στους servers τους, κλάψτα Χαράλαμπε!

Νικόλας
November 15th, 2007 at 3:28 pm

KeePass η καλυτερη λύση … τρέχει και από το usb stick και σε WinMobile. Αυτά τα πράγματα καλύτερα να τα έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου!

n0ise
November 25th, 2007 at 2:32 pm

Κοίτα, η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να πάρεις ένα live edition ενός ncrypt/dcrypt suite
και να κουβαλάς όλα τα passwds στο flashάκι σου…