Phenom 9700, AMD’s 1st Quad-Core CPU. Τέλος!

Published by Petrakeas in General

amd_spider 

Η AMD εγκαινίασε σήμερα τη πλατφόρμα Spider η οποία σηκώνει μέχρι 4 κάρτες γραφικών PCIe 2.0 και τη νέα CPU phenom φυσικά. Να σημειώσω μόνο ότι αυτή η CPU είναι mid-range και αφορά χρήστες που δεν ενδιαφέρονται για hi-end σύστημα. Τις hi-end εκδόσεις των phenom θα τις περιμένουμε προς τα Χριστούγεννα νομίζω. Το σημαντικό είναι ότι το hi-end σύστημά της ΑMD (που θα έρθει) θα είναι συμβατό με τις υπάρχουσες Spider motherboards, σε αντίθεση με την intel η οποία έχει δηλώσει ότι οι νέοι της επεξεργαστές δε θα είναι backwards compatible

Δε θα πω τίποτα παραπάνω. Διαβάστε το review εδώ.

Comments (2)

Νικόλας
November 21st, 2007 at 1:26 am

Μου έσπασε τα νεύρα το review. Από τις 42 σελίδες στις 32 πρώτες -τουλάχιστον σε μένα – δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η AMD τάπωσε την Inter, πως έβγαλε τον super-duper επεξεργαστή, πως ο 8-core βγαίνει λίαν συντόμως και θα είναι ένας mini Deep Blue (καλά … εδώ υπερβάλλω), εν πάσει περιπτώση σε καταφτιάχνει και πάνω που είσαι έτοιμος να τα σκάσεις στις προπαραγγελία σου έρχονται τα reports με το αναπάντεχο αποτέλεσμα καλός μεν, αλλά πιο αργός και από τον Athlon 64!!!!

ΕΕΕΕΕ Αι σιχτίρια!!! AMD μόλις έχασες ένα πελάτη! Πάω να πάρω τον extreme (λέμε τώρα… σίγά μη σκάσω ένα μισθό για έναν επεξεργαστή) :-)

Petrakeas
November 21st, 2007 at 8:31 am

@Νικόλας επειδή και ενδιαφέρομαι να στήσω νέο hi-end σύστημα, θα σε συμβούλευα να περιμένεις να βγουν και οι hi end εκδόσεις του phenom και τότε να κρίνεις με βάση τιμή και επιδόσεις.
Βασικά πιο αργός από τον Athlon64 είναι σε ελάχιστες περιπτώσεις!