Η Intel θα κάνει high perfomance GPUs;

Published by Petrakeas in Hardware, Multimedia

intel_blueonwhite 

H Intel πρόσφατα αγόρασε τη Neoptica, μια εταιρία που ασχολείται με interactive computer graphics. Μάλιστα κάποιοι υπάλληλοι είχαν δουλέψει σε nvidia και sony entertaiment και σε GPGPU projects (general purpose computing on graphics processing units). Αυτή τη στιγμή η intel είναι πρώτη σε πωλήσεις ενσωματωμένων συστημάτων γραφικών, αλλά όχι σε μεμονομένα συστήματα όπου κάνουν παιχνίδι nvidia και ATI… Τι σχεδιάζει άραγε;;;

[VIA]

Comments (5)

willow

Οτι και να σχεδιαζει ειναι χαμενη απο χερι,προτιμω να παρω ψυγειο intel στο σπιτι μου παρα καρτα γραφικων!!

November 27th, 2007 at 5:05 pm

KCorax

Νομίζω οτι ο μόνος που χαίρεται απο την είδηση είναι η AMD. Θα χαίρονται πολύ όμως…

November 27th, 2007 at 5:18 pm

Exposed Bone

Σαφώς και μια τέτοια είδηση δεν έκανε χαρούμενους την amd και την nvidia. Αν καταφέρει να φτιάξει ικανοποιητικές κάρτες γραφικών η Intel αμέσως τους πετάει έξω από την πίτα των Laptops

November 27th, 2007 at 8:16 pm

zetas125

Ειδικά στη κατηγορία των laptop η Intel έχει πάνω χέρι προ πολλού, κυρίως λόγω χαμηλότερου κόστους των chipset γραφικών που παράγει (με ανάλογες χαμηλές επιδόσεις). Πάντως είναι αλήθεια ότι οι Nvidia και ATI θα πρέπει να ανησυχούν αν βάλει στο μάτι τη συγκεκριμένη αγορά.

November 28th, 2007 at 1:25 am

KCorax

Νομίζω οτι είναι γενικά αποδεκτο οτι για να κατασκευάσεις κάτι καινούργιο και καλό χρειάζεσαι ταλέντο. Ανθρώπους με ταλέντο. Αν ήμουν μέρος της διοίκησης της Intel θα το σκεφτόμουν διπλά πριν μετακινήσω ανθρώπινο δυναμικό απο τις CPU στο νέο project.
Άλλωστε έχουμ δει οτι παρότι το οικονομικό μέγεθος της Intel είναι πολλαπλάσιο της amd, γενικά περνάνε χρονικές περιόδους όπου ο ένας βρίσκεται πάνω απο τον άλλο σε επιδόσεις.

November 28th, 2007 at 1:09 pm

Leave a reply