Google’s new stuff!

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

googleplex1 

Την βδομάδα που μας πέρασε η Google προχώρησε σε μια σειρά από updates σε αρκετές από τις υπηρεσίες της, οπότε καλό θα ήταν να τις αναφέρουμε μια προς μια.

Η έκδοση του Google Desktop για Mac, εμπλουτίστηκε με τα Google Gadgets for Mac, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να μεταφέρουν τα αγαπημένα τους Gooogle Gadgets στο dashboard! Θα ήταν καλό κάτι τέτοιο να μην χρειαζόταν την εγκατάσταση ολόκληρου του Google Desktop suite αλλά ακόμη και έτσι είναι δυνατό για τους developers να δημιουργήσουν μια φορά το gadget τους που θα παίζει αργότερα και σε άλλες πλατφόρμες ( == cross platform-ing )!

Σειρά είχαν κάποια updates στο Gmail και συγκεκριμένα στο ενσωματομένο Google Talk gadget που πλέον υποστηρίζει Group chat καθώς και η εισαγωγή νέων emoticons!

Το Google Maps για κινητά ανανεώθηκε, αφού πλέον θα μπορεί να δείχνει προσεγγιστικά την θέση του χρήστη που δεν διαθέτει κινητό με GPS, χρησιμοποιώντας τις κοντινές κυψελίδες για μια εκτίμηση, έχοντας ως πλεονέκτημα έναντι του GPS πως κάτι τέτοιο θα λειτουργεί και μέσα σε κτίρια που το σήμα του GPS χάνεται!

Το Google Reader έχει πλέον την δυνατότητα drag-n-drop-ing των feeds, που αυξάνει κατακόρυφα την ευχρηστεία του, όπως επίσης και την λειτουργία “Feed discovery” που βάσει των feeds στα οποία είναι κάποιος εγγεγραμμένος, προτείνει αντίστοιχα, έχοντας πάντα την επιλογή εγγραφής σε αυτά.

Η υποστήριξη του OpenID από το Blogger είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα της Google αφού έτσι πλέον θα είναι δυνατός ο σχολιασμός posts από blogs στο blogspot χρησιμοποιώντας για login τα καθολικά στοιχεία από το OpenID!

Τέλος, ένα feature που βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο είναι η νέα μορφή της σελίδας των αποτελεσμάτων του Google search, σε κάτι πιο personalized και human-driven αφού οι χρήστες θα μπορούν να προτείνουν και άλλες ιστοσελίδες που θα ήταν κατάλληλες για συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όπως επίσης και να ψηφίζουν ala Digg style κατά πόσον τους βοήθησε η συγκεκριμένη σελίδα ή όχι στην αναζήτησή τους!

Hot stuff!