Portable Apps

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

portable-apps 

Η βασική ιδέα πίσω από το site “Portable Apps” είναι η μεταφορά και η χρήση των αγαπημένων σας εφαρμογών παντού, μέσω του Flash Disk που μεταφέρετε μαζί σας. Οι εφαρμογές που έχουν μεταφερθεί σε portable mode είναι αρκετές και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρείτε την ίδια ή κάποια παρόμοια που σας βολεύει για να μπορείτε να δουλέυετε χωρίς πρόβλημα σε όποιο PC και αν κάτσετε (προσοχή στους ιούς!).

Το Portable Apps δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να εγκαταστήσει μια βασική σουίτα εφαρμογών στο flash disk του και να την επεκτείνει στην συνέχεια προσθέτωντας όποιες αυτός χρειάζεται, ή να ενημερώνει τις ήδη υπάρχουσες, με νέες εκδόσεις γρήγορα και εύκολα.

Ανάμεσα στις γνωστές εφαρμογές που υποστηρίζονται είναι ο Firefox (ακόμη και η έκδοση 3.0 beta 1), Thunderbird, Openoffice, Keepass (που χρησιμοποιώ για mobile μεταφορά των κωδικών μου), Putty, ClamWin Antivirus, Dosbox emulator, VLC, Audacity, XAMPP, Virtual Dub και πολλά ακόμη! Τέλος, για τους λάτρεις του είδους, υπάρχει και emulator για να τρέξει το MacOS Classic 7.1 απευθείας από του usb flash disk!

Η Portable Apps suite είναι για Windows machines, παρόλα αυτά υπάρχουν και portable applications για MacOS X που μπορείτε να βρείτε από την λίστα στο FreeSMUG.