Endorphin / Euphoria, το επόμενο βήμα του animation

Published by stelabouras in Coding, Software, Tech, Videos

naturalmotion 

Βλέποντας τα νέα trailers από τίτλους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα, όπως το Star Wars : The Force Unleashed και Grand Theft Auto 4, παρατήρησα πως πλέον, μετά τις διαφημίσεις, το σύστημα της εταιρίας “Natural Motion” που ακούει στο όνομα “Endorphin” και η αντίστοιχη μηχανή γύρω από αυτό “Euphoria” άρχισαν να χρησιμοποιούνται και στην βιομηχανία των παιχνιδιών.

Τι είναι όμως το Endorphin; Το software αυτό της Natural Motion, έχει ως σκοπό να απαλλάξει τους animators και τους game developers από τον υπολογισμό των μηχανικών αντιδράσεων ενός χαρακτήρα μέσα στον κόσμο, αφού οι endorphin/euphoria-powered characters έχουν εκτός από σώμα και μύες, μυαλό για μπορούν από μόνοι τους να ελέγξουν αυτές τις αντιδράσεις. Αυτό που λέμε με δύο λέξεις, ψηφιακοί ηθοποιοί.

Έτσι ο προγραμματιστής αντί να έχει μπροστά του ένα άψυχο σωρό από πολύγωνα που πρέπει να δώσει στον animator και ύστερα να το προγραμματίσει, έχει ευθύς εξαρχής ένα έξυπνο, ζωντανό, τρισδιάστατο χαρακτήρα.

Οι χαρακτήρες και οι αντιδράσεις τους φαίνονται πολύ καθαρά στα παρακάτω videos, απλά παρατηρείστε τι γίνεται όταν ο ήρωάς σας στο “The Force Unleashed” (το game θα ενσωματώνει 3 μηχανές φυσικής ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων την Euphoria, την Havok και την μηχανή που θα είναι υπεύθυνη για τις…καταστροφές) σηκώνει στον αέρα 2-3 clone troopers και πως αυτοί προσπαθούν να πιαστούν από ότι βρίσκουν σταθερό, ή τι γίνεται όταν ένας χαρακτήρας πέφτει από την σκάλα στο Grand Theft Auto 4. Οι σκηνές αυτές και το animation δεν έχει προ-υπολογιστεί, απλά αναλαμβάνει το endorphin / euphoria engine και οι ψηφιακοί ηθοποιοί για όλη την δράση.

Τα παρακάτω videos πρόκειται να σας δώσουν μια γεύση για το νέο αυτό σύστημα που πρόκειται να ενσωματωθεί και στο νέο Indiana Jones game.



Comments (1)

xbcm
January 28th, 2008 at 1:27 pm

lol, ο καημμένος ο Indy, τον διαλύσανε :P