Spirited away

Published by Petrakeas in Cinema

spirited-away-8 

Spirited Away είναι μια anime ταινία σκηνοθεσίας Hayao Miyazaki, γνωστός και για τα Nausicaä of the Valley of the Wind, το πρόσφατο Howl’s Moving Castle και πολλά άλλα .

Έχω δει πολλές anime σειρές, αλλά λίγα σχετικά film. Ήταν απίστευτο! Σε λίγες ταινίες έχω δει τόση δόση ψυχεδέλειας. Σε κάποια φάση ήταν σαν να έβλεπα ένα παράξενο όνειρό μου! Το animation είναι επίσης κορυφαίο, γι αυτό και κέρδισε το αντίστοιχο Oscar και Golden Bear στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών του Βερολίνου. Το μόνο που με με απογοήτευσε κάπως είναι ότι δεν δίνει εξήγηση σε όλα τα θέματα στο τέλος, αλλά τουλάχιστον δίνει στα περισσότερα! Όλα τα anime κάπως έτσι είναι θα μου πείτε…

Δείτε το trailer και αυτό το AMV αν δεν πειστήκατε ήδη να το δείτε. Στο imdb έχει πάρει 8,5!!! Είναι ένα film που μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε, όχι απαραίτητα anime fan.

Υ.Γ. Η γιαγιά από το κινούμενο κάστρο και η μάγισσα από το Spirited Away μοιάζουν παααάρα πολύ!

Comments (3)

KCorax
January 30th, 2008 at 4:46 pm

Πολύ καλή ταινία όντως. Αυτό που μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον είναι το πόσο διαφορετικές είναι οι έννοιες του θεού, των πνευμάτων κτλ μεταξύ των ανιμιστικών θρησκειών και του κατ’ εξοχήν Χριστιανικού δυτικού κόσμου. Τα πνεύματα είναι δλδ πολύ θνητά, οι θεοί έχουν αδυναμίες, το πραγματικό όνομα κάποιου τον εξουσιάζει κοκ.
Πάντως αντικειμενικά τώρα το σενάριο ήταν ασύνδετο σε αρκετά σημεία, αλλά η πλοκή που προκύπτει αποζημιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το Howl’s MC θυμάμαι με είχε απογοητεύσει αφού τα είχα δει και τα δύο με τη σειρά έκδοσης σε κινηματογράφο.

Sugar
January 31st, 2008 at 12:27 am

Συμφωνώ με τον KCorax, και μένα μ’άρεσε πολύ το Spirited Away, το Howl’s moving castle όχι και τόσο…

Πραγματικά ήταν σαν να βλέπεις αποσπάσματα από όνειρά σου. Καταπληκτική ταινία.

evripidis
January 31st, 2008 at 1:55 pm

Hayao Miyazaki . Εκπληκτικές δουλειές. Για μένα πάντα θα ξεχωρίζει η Ναυσικά. Είναι έρωτας πολλών χρόνων…