SteamWorks, βοηθώντας publishers και developers

Published by stelabouras in Coding, Gaming, Internet, Software, Tech

steamworks 

Η Valve, η εταιρία πίσω από την επιτυχημένη σειρά τίτλων Half Life & Counter-Strike, ανακοίνωσε χθες την δωρεάν διάθεση μιας ολοκληρωμένης σουίτας εργαλείων για publishers και developers, με το όνομα SteamWorks.

Το SteamWorks προσφέρει αρκετά χρήσιμα tools που θα βοηθήσουν οποιοδήποτε gaming studio, είτε αυτό διαθέτει τα games του μέσω Steam Network είτε όχι, να παρακολουθεί τις πωλήσεις των τίτλων, να διαθέτει social networking features για τους τίτλους που δημιουργεί (leaderboards, match making system), να διασφαλίζει σωστό auto-update του τίτλου σε όλους τους χρήστες, όπως επίσης και να συλλέγει πληροφορίες για testing, usability studies και άλλα όμορφα που μέχρι τώρα οι developers γράφανε από την αρχή για κάθε τίτλο.

Το ότι η σουίτα θα διατεθεί (όπως λέγεται) δωρεάν, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά που ίσως βοηθήσει τα μικρότερα studios, στην ταχύτερη ανάπτυξη των τίτλων τους και καλύτερη οργάνωση των πωλήσεων.

Thanks Valve!

Comments (1)

Ελληνικές σελίδες για βιντεοπαιχνίδια » [wiggler.gr] SteamWorks, βοηθώντας publishers και developers
February 15th, 2010 at 3:52 pm

[...] Η Valve, η εταιρία πίσω από την επιτυχημένη σειρά τίτλων Half Life &Counter-Strike, ανακοίνωσε χθες την δωρεάν διάθεση μιας ολοκληρωμένης σουίτας εργαλείων για publishers και developers, με το όνομα SteamWorks. [Περισσότερα] [...]