Google Social Graph API

Published by stelabouras in Internet, Tech, Videos

the-web 

Επιτέλους, μια χρησιμότητα για τα XFN! Η Google δημιούργησε το Social Graph API που έχει στόχο να συγκεντρώσει τις σχέσεις μεταξύ χρηστών, όπως αυτές ορίζονται μέσω XFN και FOAF (Friend of a friend) tags.

Σκοπός του Social Graph API είναι να βελτιωθεί το social κομμάτι του διαδικτύου κάτω από την ομπρέλα ενός κοινού εργαλείου που μπορεί να παρέχει πληροφορίες για φιλίες, connections, επαφές που βρίσκονται διάσπαρτες σε αρκετά social sites, χωρίς ουσιαστική χρησιμότητα.

Ο τρόπος που λειτουργεί το API εξηγείται στο παρακάτω video, ωστόσο αν πρέπει να το περιγράψουμε μέσα σε μια πρόταση, το Google Social Graph API ψάχνει τα sites που θα δώσει ο χρήστης για τα XFN και FOAF tags, όπως επίσης και τα sites που υπάρχουν ως links σε αυτά, βρίσκει τις σχέσεις (φίλους, δικούς σας λογαριασμούς αλλού και friends of friends) και σας πληροφορεί για αυτές!

Όσο για τα όποια ερωτήματα προσωπικού περιεχομένου μπορεί να απασχολούν διάφορους, να τονίσω πως η σχέσεις αυτές είναι publicly διαθέσιμες στο web και αυτό που κάνει το API είναι τα τις εντοπίζει (crawling).

Comments (1)

Plurk, το νέο twitter; at Wiggler
June 5th, 2008 at 3:02 pm

[...] Δυνατότητα αναζήτησης φίλων μέσω του Social Graph API [...]