Slideflickr Reloaded

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

slideflickr 

Μετά την προχθεσινή νέα έκδοση του Slideflickr, αποφάσισα να το ανακοινώσω και εδώ και να δώσω κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας.

To website λοιπόν του Slideflickr, με μια πρώτη ματιά, ανανεώθηκε με ένα πιο καθαρό design (logo redesign in the works). Πλέον όλα τα χαρακτηριστικά είναι εμφανή από την αρχή και όταν κάποιος κάνει click στο Preview button αυτό φορτώνει σε overlay για να βλέπει κατευθείαν το slideshow και όχι στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στις νέες παραμετροποιήσεις που δέχεται ο slideshow player έχουν ενσωματωθεί τα custom background images, με τα οποία μπορείτε να φορτώνετε στο παρασκήνιο όποια jpeg εικόνα θέλετε από το διαδίκτυο (beware of the copyright), η δυνατότητα για εμφάνιση συγκεκριμένων εικόνων από το flickr που χρησιμοποιούν την άδεια χρήσης που θέλετε εσείς καθώς και η επιλογή να ξεκινάει το slideshow σε paused mode.

slideshow page

Ο ίδιος ο player έχει ανανεωθεί, κάποια στοιχεία του έχουν μετακινηθεί σε καλύτερα σημεία και προστέθηκε μια toolbar στο κάτω μέρος, μέσω της οποίας ο κάθε χρήστης μπορεί να μοιράζεται το slideshow μέσω του del.icio.us, twitter, facebook, stumbleupon ή και να παίρνει απευθείας τον κώδικα για να το εισάγει στο site του. Στην ίδια toolbar υπάρχει και το volume control όποτε έχει ενσωματωθεί background music στο slideshow, με την δυνατότητα αυξομείωσης ή και mute του ήχου, καθώς και ο αριθμός των comments που έχει δεχτεί το slideshow.

dashboard

Και μιλώντας για comments μεταβαίνουμε σε ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό του Slideflickr. Πλέον κάθε slideshow διαθέτει την δική του σελίδα (που είναι της μορφής http://my.slideflickr.com/[κωδικός του slideshow]) στην οποία κάθε επισκέπτης μπορεί να αφήσει ένα σχόλιο. Οι επισκέπτες μπορεί να είναι τριών ειδών: ανώνυμοι, registered Slideflickr users ή Flickr users. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες μπορούν να σώνουν τα slideshows που έχουν δημιουργήσει (αφού πρώτα κάνουν login) και να τα επεξεργάζονται κατά το δοκούν (αλλάζοντας όλες τις παραμέτρους), να σβήνουν comments που έχουν γίνει σε αυτά και να επεξεργάζονται τα δικά τους comments.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προστεθούν real time graphs των slideshows των χρηστών, καθώς και edit profile page (με δυνατότητα για account deletion) και πολλά ακόμη που θα μετατρέψουν πλήρως το Slideflickr σε ένα social network.

Go create!


Comments (1)

karpidis
February 12th, 2008 at 5:11 pm

Πολύ καλή δουλειά!