Google News στο Mobile World Congress 2008

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Multimedia, Tech, Videos

android 

Δύο αρκετά μεγάλες ανακοινώσεις έγιναν από πλευράς Google στο Mobile World Congress 2008 στην Βαρκελώνη που αφορούν τόσο την ίδια την μηχανή αναζήτησης της εταιρίας, όσο και την mobile πλατφόρμα που αποκάλυψαν πρόσφατα, το Google Android.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη ανακοίνωση, η Google θα συνεργαστεί με την Nokia για την ενσωμάτωση του “Google Search” σε κινητά Nokia μέσω του προγράμματος της τελευταίας “Nokia Search“. Έτσι ξεκινώντας από τα μοντέλα Nokia N96 και N78, 6210 Navigator και 6220 classic, το “Google Search” θα είναι διαθέσιμο σε παραπάνω από 100 χώρες και 42 διαφορετικές γλώσσες.

Στα πλαίσια του ίδιου event (MWC), παρουσιάστηκαν και κάποια κινητά που έτρεχαν το Google Android, όπως το E28 Touchscreen που αν και από άποψη hardware φαίνεται περιορισμένο (200MHz OMAP TI 730 chipset, 64MB RAM και 64MB ROM) παρόλα αυτά τρέχει τα 3D demos του Android χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (+ touchscreen ability) καθώς και ένα PDA prototype στο οποίο είχε ενσωματωθεί η mobile πλατφόρμα της Google.

Comments (1)

editor
February 13th, 2008 at 8:24 pm

Έχω ανέβει Βαρκελώνη για την έκθεση και είδα από κοντά συσκευές με το Android.
Δείτε αυτό το βίντεο που τράβηξα εχθές το απόγευμα
https://www.youtube.com/watch?v=2Stwshe7nCw