Asus Xonar D2X – PCI-Express soundcard

Published by Petrakeas in Gaming, Hardware, Multimedia

xonar-d2x_400 

Μέχρι τώρα αν κάποιος ήθελε μία κάρτα ήχου με αρκετά καλή ποιότητα αναπαραγωγής ήχου, surround ήχο σε games και ταινίες και κάποιες δυνατότητες για προγράμματα μουσικής (asio support) ή X-Fi της creative ήταν μονόδρομος. Με την έλευση των Vista όμως, καταργήθηκε η επιτάχυνση του DirectSound3D και έτσι η creative κάρτες έχασαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα που είχαν σε σχέση με τις άλλες λύσεις. Έτσι εμφανίστηκαν κάποιες κάρτες ήχου που μπόρεσαν να την κοιτάξουν στα μάτια..

Επίσης πολλές motherboard έχουν λίγες PCI θύρες ή είναι τοποθετημένες σε σημεία που μπλοκάρονται από την κάρτα γραφικών. Η Asus λοιπόν χτυπάει σε όλα τα μέτωπα την X-Fi με την κάρτα ήχου της που κουμπώνει σε PCI-Express: Asus Xonar D2X . Γενικά, υποστηρίζει surround στα games ακόμα και στα Vista με ένα σύστημα παρόμοιο με το Alchemy της creative. Από τα reviews που έχω διαβάσει φαίνεται να έχει καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής λόγω των καλύτερων DACs. Επίσης υποστηρίζει Dolby Digital Live , που σημαίνει ότι αντί να τη συνδέσετε αναλογικά απευθείας με το surround ηχοσύστημά σας, μπορείτε να τη συνδέσετε σε ένα dolby digital αποκωδικοποιητή αν έχετε home cinema! Αυτό το καταφέρνει καθώς συμπιέζει σε πραγματικό χρόνο τον ήχο σε dolby digital stream. Αυτό καθιστά της κάρτα αυτή ιδανική για ένα home theater pc.

Για τους μουσικόφιλους υποστηρίζει asio 2.0 , αλλά δεν έχω βρει κάποιο review που να το δοκιμάζει. Επίσης, αντί να έχει κάποιο χρώμα η σχέδιο δίπλα στις εξόδους στο πίσω μέρος της, οι έξοδοι φωτίζουν με το ανάλογο χρώμα!

Συμπερασματικά, ξεπερνάει σε αρκετά σημεία τις δυνατότητες της X-Fi εκτός από τα games ίσως. Περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε στα reviews εδώ και εδώ. Βέβαια να σημειώσω ότι υπάρχει μία “πειραγμένη” έκδοση της X-Fi, η οποία έχει αυτές τις δυνατότητες της Xonar καθώς και καλύτερα DACs. Είναι η Auzen X-Fi Prelude 7.1, η οποία είναι η πρώτη κάρτα ήχου που φοράει chip της creative αλλά κατασκευάζεται από τρίτη εταιρία!

122520_281f4caf.jpg

Comments (1)

Misti Keppler
September 22nd, 2013 at 10:36 pm

Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any points for rookie blog writers? I’d genuinely appreciate it.