Τα direct-to-DVD sequels είναι πάντα άθλια;

Published by ispofacto in Cinema, Videos

starship_troopers 

Είναι γεγονός ότι υπάρχει η φήμη ότι σχεδόν πάντα τα direct-to-DVD sequels είναι συνέχειες που δεν ανταποκρίνονται ,όσον αφορά την ποιότητα, σε προηγούμενη κινηματογραφική συνέχεια μιας ταινίας ή ενός franchise. Τουλάχιστον μιλώντας από προσωπική εμπειρία πάντα, το γεγονός αυτό είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η συνέχεια δεν έχει σχεδόν κανένα από το αρχικό cast και κρατάει μόνο το όνομα από το franchise, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα τραγικό. Φυσικά δείχνει ότι το Hollywood προσπαθεί να ξεζουμίσει τα πάντα από ένα πετυχημένο franchise ή μια ταινία.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι Στρατιώτες του Σύμπαντος, που προσωπικά όταν την είχα δει μικρότερος μου ήταν αρκετά αρεστή για το είδος της και μου είχε αφήσει αρκετά καλές αναμνήσεις. Όταν έμαθα ότι θα βγει συνέχεια της ταινίας με χαροποίησε ιδιαίτερα η είδηση. Όταν όμως ανακοινώθηκε ότι θα είναι direct-to-DVD sequel άρχισα να είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Δυστυχώς επαληθεύτηκα, η ταινία ήταν αρκετά τραγική. Η εταιρεία λοιπόν παρόλο που σκότωσε την φήμη της πρώτης ταινίας με την δεύτερη συνέχεια αποφάσισε να βγάλει και τρίτο direct-to-DVD sequel προφανώς γιατί το δεύτερο πρέπει να πούλησε έναν αριθμό κομματιών που απέφερε κέρδη. Η παραγωγή μάλλον δεν είχε μεγάλο budget και βγήκαν εύκολα κέρδη. Ελπίζω, αν και μάταια, ότι κάτι θα γίνει στην τρίτη συνέχεια. Παρακάτω ακολουθεί και το trailer της… Για να δούμε τι θα δούμε…

Comments (4)

Ηλίας Τσομπανίδης

Μια από τα ίδια για την 5η ταινία της σειράς Highlander (“The source”). Στα 25 λεπτά αναγκάστηκα να την κλείσω, έστω και έπαιζαν οι γνωστοί ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους Duncan McLeod, Joe Dawson και Mythos. Γιατί δέχτηκαν να παίξουν?

February 28th, 2008 at 8:20 pm

Nikolas

Προσωπικά βρήκα και τη πρώτη ταινία άθλια! Αυτό που πρέπει να καταλάβετε (απαντώντας στο ερώτημα, γιατί καναβγάζουν τη πατάτα) είναι ότι οι πελάτες των Video Clubs είναι εντελώς διαφορετικοί από τους πελάτες του Cinema. Σκεφθείτε πόσες ταινίες έχετε απορίψει κινηματογραφικά, άλλα έχετε δεί άνετα στο σπίτι σας με φίλους, μπύρες και άπειρα σχόλια.

Για να το πώ από την ανάποδη, το π.χ. V for Vendetta είναι ταινία που προτιμάς να δείς πρώτα στο cinema και μετά να “κατεβάσεις” (oops συγνώμη) να νοικιάσεις σε DVD. Το Deuce Bingelow είναι ταινία που εύχεσε να μην είχες δεί για πρώτη φορά στο cinema, αλλά δεν σε χαλάει να τη νοικιάσεις!

February 29th, 2008 at 11:09 am

Greekalian

Πολύ σωστό το σχόλιο Nicolas.

March 1st, 2008 at 2:29 pm

Threshold

Δεν ήταν και άσχημο τελικά. Σίγουρα καλύτερο από το έκτρωμα το 2.

July 15th, 2008 at 11:11 pm

Leave a reply