Ραγδαίες εξελίξεις στην Wii Scene

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Hardware, Software, Tech

nintendo_wii3 

Σταδιακά το Wii παρόλο που είχε βγει αργότερα, κατάφερε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά τις backup δυνατότητες και homebrew δυνατότητες που υπάρχουν στο Xbox. Γενικά και αόριστα, τροποποιώντας το firmware του dvd drive και στις δύο κονσόλες υπάρχει η δυνατότητα η κονσόλα να τρέξει back-ups. Δεν γίνεται όμως να υπάρξει τροποποίηση του back-up και ξάνα re-sign και να τρέξει το back-up σε καμία περίπτωση.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα πρόγραμμα με το όνομα Trucha Singer που επιτρέπει σε κάποιον να κάνει modifications σε backups και στη συνέχεια να τα ξανακάνει re-sign με υπογραφή που το Wii θα δεχθεί κανονικότατα. Ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα modifications σε isos που δίνουν τη δυνατότητα π.χ. να βγουν updates από isos έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με διαφορετικά regions, δυνατότητα να ενεργοποιήσεις το gore mode στο Manhunt 2 κτλ Ο κατάλογος δηλαδή όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται συνέχεια.

Μια άλλη εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εκμετάλλευση ενός exploit στο Twilight Princess που δίνει τη δυνατότητα να τρέξει κάποιος homebrew κώδικα. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει τα πρώτα βήματα όσον αφορά linux διανομή.

Τέλος, ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι η κυκλοφορία FreeLoader για Wii που επιτρέπει το τρέξιμο παιχνιδιών από διαφορετικά regions. Μέχρι στιγμής με τα υπάρχοντα τσιπάκια δεν υπήρχε 100% συμβατότητα στο παίξιμο παιχνιδιών από άλλα regions.

Comments (2)

Wolverine
March 3rd, 2008 at 4:05 pm

Κατι ασχετο…

Σε 10 μερες κλεινουμε 2 μηνες απο τοτε που βγηκε αυτο :

http://www.wiggler.gr/?p=2545&preview=true

Ποτε σκοπευετε να το βγαλετε ?

Petrakeas
March 3rd, 2008 at 4:21 pm

@wolverine πολύ σωστή παρατήρηση! Θα πάρω κάποια λόγια από τους δημιουργούς του duke nukem: “When it’s done” hahaha
Βασικά μόλις τελείωσα εξεταστική και πήγε λίγο πίσω το editing από τη μεριά μου και είχαμε και μια καθυστέρηση στο να έρθει ένα videάκι από Αθήνα… Αλλά σύντομα πιστεύω να το βγάλουμε το ρημάδι!