Apple Sudden Motion Sensor applications

Published by stelabouras in Hardware, Internet, Tech, Videos

macbook-sms 

Το “Sudden Motion Sensor” πρόκειται για ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό των PowerBooks G4/ iBooks G3/ Macbooks και Macbooks pro, που προστατεύει τα δεδομένα του σκληρού δίσκου του φορητού, κλειδώνοντας την κεφαλή, κατά την διάρκεια μιας απότομης πτώσης.

Ο αισθητήρας έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανιχνεύει (μέσω accelerometer) αλλαγές στην θέση, επιταχυνόμενη κίνηση και γενικά περίεργες αναπηδήσεις του laptop.

Ο SMS εκτός από την προστασία που προσφέρει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους προγραμματιστές, δημιουργώντας αρκετά εντυπωσιακές εφαρμογές.

Με το MacSaber, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον φορητό τους σαν Jedi weapon, όπως ο κύριος του παρακάτω video.

“Μολύνοντας” τον φορητό με τον “ιό” Newton της Troica, ο χρήστης του Macbook βλέπει τον φορητό να καταρρέει κυριολεκτικά!

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή AMS2HID μπορείτε να αναθέσετε την κίνηση του mouse pointer στον αισθητήρα του Macbook και έτσι να παίζετε διάφορα παιχνίδια που απαιτούν κίνηση, με έναν διαφορετικό τρόπο!

Αν προσθέσετε στην λίστα των εφαρμογών αντικλεπτικά προγράμματα, προγράμματα εξομοίωσης σεισμογράφων, αλλαγής desktops κ.ο.κ. μπορείτε να καταλάβετε πως μια λειτουργία που είχε δημιουργηθεί αρχικά για ασφάλεια, έχει αρχίσει να γίνεται χρήσιμη και ως εναλλακτική πηγή εισόδου!

Comments (2)

Greekalian
March 6th, 2008 at 2:45 pm

Πολύ καλό! :-)

Αυτός ο “ιός” έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης και μάλιστα αυτή την περίοδο (μέχρι 12 Μαΐου) θα εκτίθεται στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στη Νέα Υόρκη!

kostas
March 7th, 2008 at 1:16 am

Το LiquidMac δεν έχει κάποια χρηστικότητα, όπως πχ το MacSaber σε ένα duel..
Απλά έχει πλάκα :) http://uri.cat/software/LiquidMac/