WordPress.com blogs και embedding

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

wordpress1 

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες που διαθέτουν blog στο WordPress.com είναι η εισαγωγή videos/slideshows και γενικά οτιδήποτε διαθέτει flash και δεν υποστηρίζεται απευθείας από την Automattic. Με ένα απλό copy paste, το σύστημα “κόβει” τον κώδικα που έχει εισαχθεί, για λόγους ασφάλειας, προκαλώντας πονοκεφάλους σε όσους χρησιμοποιούν κάτι διαφορετικό πλην αυτών που προτείνει το WordPress.

Σήμερα ανακάλυψα πως κάτω από τα “Save” και “Publish” buttons, στην καρτέλα “Videos” υπάρχει η επιλογή “Post to WordPress button” που χρησιμοποιεί το website VodPod για εισαγωγή video players που δεν υποστηρίζονται άμεσα. Προς έκπληξη μου, είδα ότι ακόμα και με την χρήση του απλού bookmarklet “Post to WordPress” στην σελίδα με το video / slideshow / flash που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να κάνετε post ότι θέλετε: από ένα video του ustream μέχρι και ένα Slideflickr slideshow!

Έτσι λοιπόν λύνεται, αν και κάπως έμμεσα, το πρόβλημα με το video/slideshow embedding στα wordpress.com blogs!

Comments (9)

KCorax
March 11th, 2008 at 5:32 pm

Υπάρχουν πιο γενικές λύσεις. Η μία είναι να ανοίξεις τη σελίδα με την οποία επεξεργάζεσαι ένα post, και πριν κάνεις το post να κόψεις με ένα adblock όλα τα .js αρχεία.
Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ένα εξωτερικό εργαλείο. Πχ windows live writer για μένα.

ale3andro
March 11th, 2008 at 5:50 pm

Πολύ χρήσιμο. Thankz

Θεσσαλονίκη τριήμερο Αποκριάς 2008 « ale3andro’s blog
March 11th, 2008 at 5:51 pm

[...] Μετά από το post του stelaboura, κάνω post τις ίδιες photos με [...]

RooF
March 11th, 2008 at 6:37 pm

windows live writer χρησιμοποιώ και εγώ.. Μεγάλη βλακεία εκ μέρους της wp. Μήπως το έχουν κάνει έτσι για να αγοράσουμε credits?

KCorax
March 12th, 2008 at 3:03 am

@RooF όχι βασικά φοβούνται (έγκυρα) για επιθέσεις XSS.

RooF
March 12th, 2008 at 3:18 am

Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό που λες KCorax…αλλά αφού μπορούμε να το κάνουμε με τον ένα τρόπο ή τον άλλο γιατί δεν το αλλάζουν και αυτοί και να μπορουμε να το κάνουμε από μέσα? Βασικά τώρα που έχω βολευτεί με τον εκπληκτικό Live Writer δεν με νοιάζει και τόσο…

KCorax
March 12th, 2008 at 2:34 pm

Για να είμαστε ειλικρινείς το οτι μπορείς να βάλεις flash με οποιονδήποτε τρόπο, είναι πρόβλημα από μόνο του. Απλώς το WP δεν είναι αρκετά πλήρες ώστε να επιβάλλει τους κανόνες ασφαλείας κάπου αλλού από την σελίδα εισαγωγής.
Εάν το site που σου σερβίρει το αρχείο αποφασίσει να εισαγάγει κάποια ‘άτακτη’ συμπεριφορά στο αρχείο τους τότε το blog που το φιλοξενεί είναι σε κακή θέση.
Πιθανόν η δυνατότητα να φυτέψεις αρχεία flash με πλάγιους τρόπους να είναι στη λογική του ‘αν ξέρει πως να το κάνει μάλλον ξέρει και τις συνέπειες’ που είναι κουτό βέβαια, αλλά…

Angel
March 16th, 2008 at 10:14 am

Εγώ απλά κάνω paste το κωδικό στη καρτέλα Code και βγαίνει σωστά.

Θεσσαλονίκη τριήμερο Αποκριάς 2008 | ale3andro::blog
March 25th, 2008 at 8:07 pm

[...] Μετά από το post του stelaboura, οι ίδιες photos με [...]