Μεταφορά emoticons στον messenger

Published by Petrakeas in Internet, Multimedia, Software

wlm_logo-ic 

Πολλές φορές θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον live messenger από άλλο υπολογιστή ή να κάνουμε format στον τωρινό και μετά φρέσκια εγκατάσταση του messenger. Τα emoticons όμως (αλλά και winks, backgrounds κλπ) δε μεταφέρονται αυτόματα. Επίσης, μπορεί να θέλουμε να μεταφέρουμε τα emoticons σε έναν άλλο λογαριασμό: πχκάποιου φίλου.

Το έψαξα το ζήτημα και κατέληξε στην εξής λύση. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα προγραμματάκι για να τα σώσουμε σε ένα αρχείο (export) και μετά θα τα ανακτήσουμε στον άλλον υπολογιστή (import). Ακολουθεί η διαδικασία η οποία είναι αρκετά εύκολη:

Export emoticons:

  • Κατεβάζουμε το ConCon Retriever από εδώ
  • Βρίσκουμε το PUID μας. Αυτό φαίνεται σε επίσημη σελίδα της microsoft και συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις του Live λογαριασμού μας. Πάμε στο προηγούμενο link και κάτω κάτω λέει: “Μοναδικό αναγνωριστικό”. Σημειώνουμε τον αριθμό αυτόν γιατί θα τον χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
  • Ανοίγουμε το πρόγραμμα που κατεβάσαμε (ConCon Retriever). Επιλέγουμε το λογαριασμό που θέλουμε και πατάμε TOOLS -> Backup selected folder. Ή αλλιώς πατάμε F6.

    conretss-en.png

  • Εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο. Εκεί που λέει PUID βάζουμε τον αριθμό που σημειώσαμε στο δεύτερο βήμα. Επιλέγουμε το”custom emoticons” και ό,τι άλλο θέλουμε να μεταφέρουμε και πατάμε backup. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αρχείο “WlmBackup1.mco”

    snap751.jpg

Import emoticons:

  • Μεταφέρουμε το αρχείο που δημιούργησε το προηγούμενο βήμα στον άλλο υπολογιστή “WlmBackup1.mco” αν πρόκειται να τα μεταφέρουμε σε άλλο υπολογιστή.
  • Ανοίγουμε τον Live messenger και κάνουμε login στο λογαριασμό που θέλουμε να μπουν!!!
  • Τρέχουμε το ConCon Retriever (ConCon22.exe) και πηγαίνουμε Tools-> Restore(instal CAB/MCO). Η αλλιώς πατάμεF7.
  • Στο παράθυρο που εμφανίζεται βρίσκουμε το αρχείο μας WlmBackup1.mco και πατάμε install.

    snap752.jpg

Έτσι έχουμε μεταφέρει τα emoticons μας και ό,τι άλλο επιλέξαμε αρχικά στο νέο υπολογιστή ή σε έναν άλλο live λογαριασμό στον ίδιο υπολογιστή.

thanx Ειρήνη 11.gif

Comments (3)

kassiani
May 17th, 2008 at 1:57 am

hi!!!!!!!!!!

thbxfg
June 28th, 2009 at 1:10 am

polu kalo douleuei?

casio imaging square
August 29th, 2013 at 5:01 am

seiko 腕時計