Multi-touch trackpad για την επόμενη έκδοση του Eee pc

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Tech

eeetouch 

Η νέα έκδοση του μικροσκοπικού (9”) και φθηνού laptop της Asus, Eee PC 900 ανακοινώθηκε, παρέχοντας μια ευκολία που έως τώρα απολάμβαναν οι κάτοχοι Macbook(s), δηλαδή multitouch trackpad!

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα αριστερά το νέο trackpad του Eee PC 900 υποστηρίζει gestures για scrolling, zoom in και out.

Αν και απογοητεύτηκα λίγο με την μη ενσωμάτωση WiMax support στο νέο Eee PC (όπως το ήθελαν οι φήμες), η κίνηση αυτή της Asus πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές ώστε να υποστηρίξουν και οι ίδιοι τέτοιες απλές αλλά βολικές τεχνολογίες στους φορητούς (και όχι μόνο).

Comments (5)

HitMan
March 27th, 2008 at 2:33 pm

Δεν νομίζω ότι το WiMax είναι και τόσο… καυτό ως feature.. σε 1-1.5 χρόνο ίσως.

Πάντως ανυπομονώ να δω την έκδοση των 9″ αλλά και τους αντιπάλους στην κατηγορία των subnotebooks καθώς θέλω να αποκτήσω ένα. [ή MSI με εξέπληξε..]

fractalbit
March 27th, 2008 at 3:10 pm

Το ωραίο θα ήταν να είχε multitouch οθόνη ή έστω απλή touchsceen. Για το trackpad δεν τρελαίνομαι.

fractalbit
March 27th, 2008 at 3:19 pm

Πάντως εδώ: http://problog.gr/index.php/tech/asus-eee-pc-gen2/
λέει ότι θα έχει touchscreen. Αληθεύει ή είναι ράδιο αρβύλα;

stelabouras
March 27th, 2008 at 8:39 pm

@HitMan

Όντως είναι αρκετά νωρίς για το WiMax, απλά απογοητεύτηκα (κάτι λίγα) με το γεγονός ότι είχε “ανακοινωθεί” και τελικά δεν συμπεριλήφθηκε.

@fractalbit

Όσον αφορά την touchscreen, όντως υπήρχε σχετική ανακοίνωση που μάλλον τελικά δεν υλοποιήθηκε. Ελπίζω στην επόμενη έκδοση η Asus να ενσωματώσει όσα υποσχέθηκε!

ProBlog
March 27th, 2008 at 11:34 pm

Καλησπέρα, διάβασα σε ένα blog (δυστυχώς δεν θυμάμαι σε πιο…) ότι το κόστος για την touchscreen θα επιβαρύνει τη συνολική τιμή κατά 10$ το τεμάχιο. Επομένως (ακούγεται) ότι η touchscreen θα είναι standard.