Earthour – Η ώρα της Γης

Published by stelabouras in Internet, Misc, Videos

earthour 

Η ημέρα έφτασε! Στις 8μ.μ. (τοπική ώρα για κάθε χώρα) και για μια ώρα, κάθε πολίτης ή εταιρία που θέλει να συμμετάσχει στην κίνηση του Earthour.org θα σβήσει κάθε ηλεκτρική συσκευή και πηγή φωτός, προάγοντας έτσι την οικονομία στην χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και στην μείωση της εκπομπής άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

To Google συμμετέχει ενεργά στο Earthour, έχοντας για μια μέρα αλλάξει την αρχική σελίδα σε black background (αν και αυτό δεν βοηθάει ουσιαστικά όσον αφορά τις νέες οθόνες, παρόλα αυτά η κίνηση είναι που μετράει).

black google

Στην Ελλάδα, το Pathfinder.gr θα πάρει και αυτό μέρος στο Earth Hour, κλείνοντας τους servers για μια ώρα (8μ.μ. – 9μ.μ.) καλώντας όλους σε αυτή την πράξη ευαισθητοποίησης προς το περιβάλλον και στον πλανήτη που όλοι ζούμε.

[Thanks Katerina]

Comments (6)

Ηλίας Τσομπανίδης
March 29th, 2008 at 8:01 pm

μμμμ… Και στις 9, όοοολα τα καλά παιδάκια θα ανοίξουν μαζί τις συσκευές τους, αυξάνοντας τη ζήτηση ρεύματος κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η παραγωγή… Μια ηλεκτρική συσκευή, για να “πάρει μπρος” θέλει περίπου τα 3-πλάσια Amperes απ’ ότι κατα τη διάρκεια κανονικής λειτουρίας.
Πάλι καλά που δεν θα ακολουθήσουν πολλοί αυτήν την κίνηση και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

kavaliotis
March 29th, 2008 at 8:24 pm

Ηλια το θεμα δεν ειναι να γλυτωσουμε καποια watts, το θεμα ειναι να δωθει το μηνυμα. Αν η κυρα Μαρικα και ο κυρ Τασος κανει οικονομια, δεν λυθηκε το προβλημα. Το θεμα ειναι οι πολυεθνικες, οι μεγαλες εταιριες αλλα και οσοι ασχολουνται να λαβουν ενα μηνυμα οτι ο κοσμος εχει γινει ενεργος πολιτης και δεν αδιαφορει… Κατι τετοιο θα προωθησει αλλαγες στις συσκευες για να γινουν πιο οικολογικες, πιο οικονομικες, πιο φτηνες κτλ…

Τωρα για την Ελλαδα, κλασσικα η χαζομαρα του μαλακα του Ελληνα… Εγω εχω κλεισει τα φωτα και ερχονται 1000αδες watts φωτος απο τα παραθυρα μιας και ολοι εχουν ολα τα φωτα ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ. Πηρα μερικους φιλους και γελουσαν μαζι μου. “Σιγα που θα κλεισουμε τα φωτα ρε μαλακα, τι ειμαστε γυφτοι?”… Αλλοι το κλασσικο “εμεις εχουμε παιδι, δεν ειμαστε σαν και σενα ελευθεροι”. Τουλαχιστον επεισα τους δικους μου στο πατρικο μου σπιτι, κατι ειναι και αυτο. 2 σπιτια συμμετεχουν… Και μετα αν δειξουν τα καναλια καποιο θεμα, ο μαλακας ο ελληνας που δεν συμμετεχει θα θελει να εχει αποψη, θα βριζει αυτους που μολυνουν, θα θελει να βγει απο πανω και να γκρινιαξει… Α ρε ελληναρα αθανατε… Και αν του πεις να δωσει 10 ευρω να παρει οικολογικο και οικονομικο λαμπτηρα, κανει τον κινεζο… Θαρρεις και εμεις ειμαστε χαζοι που εχουμε μονο τετοιους λαμπτηρες… Τελος παντων, ελληνα ξυπνα!

EuphangeL
March 29th, 2008 at 11:01 pm

“…Greece was beta testing the movement for almost 1 month…” :PP

Petrakeas
March 30th, 2008 at 4:00 am

@EuphangeL γαμάτο!! αχαχαχ
Ποιος έγραψε την ατάκα;

EuphangeL
March 30th, 2008 at 3:53 pm

Εγώ:p Λέω και καλά φαντάζεστε να έγραφε τίποτα τέτοιο το site; :P

Ηλίας Τσομπανίδης
March 31st, 2008 at 1:39 pm

Το θέμα είναι, ότι τέτοιες ενέργειες σπάνια έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και δεν εννοώ το να φτάσει το “μήνυμα”, αλλά να ευαισθητοποιηθεί ο μέσος άνθρωπος.
Οι περισσότεροι έχουν τη μνήμη του χρυσόψαρου, όλοι οι noble σκοποί είναι ωραίαι και καλοί για το πολύ 2 ημέρες. Μετά ξέχνα το. Πολύ πιο λογικές ήταν οι διαφημίσεις των “οικονομικών λαμπτήρων”, που έδειχνε το κέρδος για τον καταναλωτή, παρά τέτοιου είδους ειδήσεις. Και με συγχωρείς, αλλά όταν ο -μπιπ- ο Έλληνας αγοράζει την Cayenne για να κινείται στο κέντρο της πόλης, περιμένεις να έχει οικολογική συνήδειση?
Αν αποφασίσει ποτέ κανείς να πετάξει τα ανακυκλώσιμα απορίμματα στους αντίστοιχους κάδους, τότε θα το θεωρήσω κατόρθωμα. Γιατί δυστυχώς ακόμα είμαστε στο στάδιο που δεν σεβόμαστε το περιβάλλον, παρά το ότι δεν θα μας κοστίσει τίποτα… Ούτε χρήμα, ούτε κόπο. Θέλετε να κλείσουν και τα φώτα…