Το kuler έγινε cooler!

Published by stelabouras in Internet, Multimedia

kuler 

Το εργαλείο/πολύτιμο βοήθημα της Adobe για όλους τους web designers, Kuler, εμπλουτίστηκε με νέα χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Πλέον οι χρήστες (registered ή μη) μπορούν να ανεβάζουν μια εικόνα από την οποία θέλουν να εξάγουν μια χρωματική παλέτα, στο Kuler, με το τελευταίο να επιλέγει αυτόματα τα χαρακτηριστικά χρώματα ανάλογα με το ύφος που επιθυμεί ο καθένας (colorful, bright, muted, deep, dark ή και custom).

Μια ακόμη σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα αποθήκευσης, για τους συνδεδεμένους στο Kuler χρήστες, των παλετών ως color swatches για μελλοντική εισαγωγή στο Photoshop ή τον Illustrator.

Τέλος να αναφέρω πως εδώ και καιρό κυκλοφορούν μικρά tools που κάνουν χρήση του API του Kuler, όπως του Mondrianum που ενσωματώνει ένα interface με έτοιμες παλέτες από το Kuler στο Photoshop ή αρκετά χρήσιμο dashboard widget.

Comments (3)

porcupine
April 16th, 2008 at 1:11 pm

To kuler είναι φοβερό εργαλείο και τώρα έγινε ακόμα καλύτερο. Είναι απίστευτο το πως σου λύνει τα χέρια.

Έχει μόνο ένα bug: επειδή είναι σε Flash φτιαγμένο στην ουσία δεν έχει Back και όταν θες να επιστρέψεις σε κάποιον προηγούμενο συνδυασμό χρωμάτων πρέπει να κάνεις αναζήτηση από την αρχή.

KCorax
April 16th, 2008 at 1:51 pm

Επιτέλους, ξεπέρασε το στάδιο που ήταν απλός κλώνος (αλλά κλώνος) του /www.colourlovers.com , και από ότι φαίνεται έγινε και καλύτερο. Ενδιαφέρον. Τώρα λείπει ένα air applet όπως το http://www.adobe.com/cfusion/exchange/index.cfm?event=extensionDetail&loc=en_us&extid=1468018

fractalbit
April 17th, 2008 at 2:04 pm

Για δείτε και αυτό: http://www.colr.org/

Το kuler είναι καλύτερο;