Ποια εργαλεία χρησιμοποιείτε για την online ενημέρωσή σας;

Published by stelabouras in Internet, Tech

thwirl-mess 

Lifestreaming, tumblelogs, twitter, friendfeed, rss, blogging, microblogging. Πόσα από αυτά όμως πραγματικά χρησιμοποιείτε; Προτιμάτε την web based έκδοση των περισσότερων υπηρεσιών ή τα desktop applications;

Ας κάνω όμως την αρχή εγώ και μπορείτε να απαντήσετε σε comment για τις δικές σας προτιμήσεις.

Η μόνη υπηρεσία που χρησιμοποιώ από τον browser είναι το Google reader και αυτό γιατί απλά δεν έχει βγει κάποια desktop application που να μεταφέρει τον rss reader της Google έξω από τον Firefox (τα Fluid και Prism δεν εξαιρούνται).

Friendfeed logo

Τα RSS που διαβάζω καθημερινά ανέρχονται στα 160 (από 610 που ήταν πρόσφατα, αλλά το information overload ήταν ανυπόφορο, με αποτέλεσμα να υπάρξει η ανάλογη περικοπή) στα οποία συγκαταλέγονται shared items από friends και το Friendfeed RSS.

Twitter logo

Το twitter account μου, το παρακολουθώ μέσω του Twitterific ή του Digsby (ανάλογα το λειτουργικό) με την τελευταία εφαρμογή να διαχειρίζεται και τα Facebook notifications, γλυτώνοντας έτσι αρκετό χρόνο.

Το Last.fm τρέχει μέσω του CoverSutra (MacOSX) που βρίσκεται πάντα στο menu bar και καταγράφει ότι ακούω στο iTunes, ενώ για το Flickr χρησιμοποιώ το (πρόσφατα open-sourced) FlickrUploadr, με το FriendFeed να μου δίνει updates για τις αλλαγές στους αντίστοιχους λογαριασμούς φίλων.

Τους λογαριασμούς email (6) τους διαχειρίζεται εν μέρει το Mail.app της Apple (πλην των yahoo accounts) και το Digsby που ενημερώνει για νέα καθώς και για unread μηνύματα.

Digsby logo

Τέλος όσον αφορά τα Instant Messaging δίκτυα, προτιμώ εφαρμογές που ενσωματώνουν όλους τους λογαριασμούς σε ένα κοινό inteface όπως το Adium (MacOSX) και Digsby (Windows) με λογαριασμούς σε MSN, Gtalk, ICQ, AIM και Yahoo Messenger.

Έτσι μια τυπική μέρα συνήθως ξεκινάει με πρωινό και ανοιχτά τα Mail.app , Twitterific, Greader και Adium για ανάγνωση όλων των unread notifications!

Comments (6)

d3x
April 19th, 2008 at 8:38 pm

Nice read…sto mac exo sxedon same setup exept ms entourage 2008 instead of mail.app. Den exo dokimasei akoma to Digsby (aurio problepete :))

amnisia
April 19th, 2008 at 10:49 pm

Εγώ χρησιμοποιώ netvibes για τα rss και gmail manager (firefox add-on) για το mail.

Sugar
April 19th, 2008 at 11:41 pm

Είσαι το information overload το ίδιο.

Εγώ έχω Google Reader + Twitterific για τα tweets and that’s it.

TeddyBoy
April 20th, 2008 at 1:21 am

Συμφωνώ με sugar. Νομίζω ότι είμαι ο πιο minimal απ’όλους (χρησιμοποιώ μόνο google reader).

To post σου πάντως είναι πολύ χρήσιμο για εξερεύνηση νέων εργαλείων. Ελπίζω να πέσουν πολλά ακόμα comments.

Meraklis56
April 20th, 2008 at 1:34 am

Εγώ παντως χρησιμοποιώ τον ενσωματωμένο rss reader του opera όπου βλέπω εύκολα και γρήγορα τα νέα και επίσης οτι αλλαγή γίνεται στο gmail μου.
Είναι υπερ-αρκετό για τις ανάγκες μου

John
April 20th, 2008 at 1:47 am

εγώ χρησιμοποιώ το google reader μεσα απο τι σελίδα igoogle και το Windows Live Mail για τα mail μου (το χω καταυχαριστιθεί!!!)