Holographic storage ships, το μέλλον ήρθε (;)

Published by stelabouras in Hardware, Tech, Videos

inphase-tapestry 

Μπορεί ο όρος “ολογραφικό” να φαντάζει εξωτικός στους περισσότερους, ξυπνώντας μνήμες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας (Star Wars, Space Odyssey), παρόλα αυτά φαίνεται πως η τεχνολογία αυτή άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο της πληροφορικής.

Η εταιρία inPhase ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα διαθέσει στην αγορά συστήματα για αποθήκευση/ archiving/ storage που θα κάνουν χρήση ολογραφικής τεχνολογίας, με δισκάκια χωρητικότητας 300GB.

Δυστυχώς, όπως κάθε νέα τεχνολογία, οι τιμές είναι απαγορευτικές προς το παρόν (για το ευρύ κοινό), με την συσκευή να κοστίζει περί τα $18,000 και κάθε δίσκο στα $180, παρόλα αυτά είναι λογικό πως οι τιμές θα μειώνονται συνέχεια.

Η αλήθεια είναι, κοιτώντας την φωτογραφία αριστερά, περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό στον σχεδιασμό ενός holographic recorder! Μάλλον έχω καλομάθει από τις ταινίες!

Να σημειώσω πως το format που έχει δημιουργήσει η inPhase για τους ολογραφικούς δίσκους της ονομάζεται Tapestry media και αποτελεί τον “αντίπαλο” του HVD (Holographic Versatile Disc) του HSD Forum. Βλέπει κανείς άλλος holographic disc format war στο μέλλον ή είναι η ιδέα μου;

[via]


Comments (1)

Fanis
April 21st, 2008 at 10:45 pm

Edo kala kala den ensomatothikan ta blu ray…exei poli dromo akoma