Το καλύτερο σχολείο ever;

Published by ispofacto in General

future-school-best1-thumb1 

Πως θα θέλατε να είναι το σχολείο σας; Τι θα αλλάζατε από τα σχολικά σας χρόνια; Πριν αρχίσετε να προτείνετε διάφορες …μεταρρυθμίσεις στα ελληνικά σχολεία, για να πάρετε κάποιες ιδέες ρίξτε μια ματιά στο Orestad College. Φυσικά σκοπός του σχολείου είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για το πανεπιστήμιο, εφαρμόζοντας γενικές αρχές που εφαρμόζουν όλα τα σχολεία.

Ειδικεύεται μάλιστα στα εξής πεδία: science, social science και human science. Σε τι διαφέρει όμως από τα άλλα σχολεία; Καταρχάς υπάρχει δωρεάν laptop για κάθε μαθητή και φυσικά υπάρχει wireless internet παντού στο σχολείο. Τα μαθήματα γίνονται προφανώς σε laptops αποκλειστικά. Εκεί που διαφέρει δραστικά όμως από τα άλλα σχολεία είναι στους… χώρους του. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε μερικές εικόνες από το εν λόγω σχολείο:

Orestad College

Orestad College

Orestad College

Orestad College

Comments (11)

HitMan
May 5th, 2008 at 3:37 pm

Να το προτείνουμε στο Υπουργείο Παιδείας ως concept! [γελάμε ελεύθερα εδώ]

Απίθανο.. αν προσθέσουν foundation σχετικό με web/tech/something θα πάω να ξαναγίνω μαθητής.-

Nikos
May 5th, 2008 at 3:45 pm

Ααααχ! πίκρα….

sotomi
May 5th, 2008 at 4:14 pm

Εντυπωσιακό αλλά…όνειρο θερινής νύχτας για τα δικά μας δεδομένα.
Κυρίως από πλευράς πολιτείας αλλά και της νοοτροπίας μαθητών (βλ. καταλήψεις και καταστροφές που γίνονται). Αν έχετε πάει πρόσφατα σε σχολεία καταλαβαίνετε τι εννοώ: ρημαδιό . Βέβαια αν υπήρχε ένα τέτοιο περιβάλλον και νοιαζόταν κάποιος (aka συντήρηση) υποστηρίζω πως ίσως και να άλλαζε η νοοτροπία.

HitMan
May 5th, 2008 at 5:52 pm

@sotomi: Θίγεις ένα σημαντικό θέμα με τουυς βανδαλισμούς/καταστροφές στα Ελληνικά σχολεία. Ξεκίνησαν επειδή οι μαθητές -κάποτε- έβλεπαν το κτίριο του σχολείου ως περουσιακό στοιχείο του Υπουργείου και της πολιτείας που ήταν “εχθρός” τους και κατάντησε να είναι απλά τρόπος εκτόνοσης της βαρεμάρας.

Κανένας δεν κάθετε να τους εξηγήσει ότι είναι “δικό” τους περουσιακό στοιχείό και παρακαταθήκη για τα παιδιά τους. Ότι τα λεφτά για επιδιορθώσεις/επισκευές θα μπορούσαν να κατανεμηθούν αλλού.

Άσχετο βέβαια που έχουμε ελεινά σχολικά κτίρια και χωρίς σωστές υποδομές. Άρα φταίνε και τα δύο μέρη.

Semi-off-topic end :p

EuphangeL
May 5th, 2008 at 7:09 pm

Αν είχαμε τέτοιες υποδομές λέτε να καθόμασταν να κάναμε έστω και την παραμικρή λερωματιά στον τοίχο; Αν είχαμε παιδεία και όχι “παιδεία” και σωστούς ανθρώπους με όρεξη, φιλότιμο, κατανόηση και μαγκιά να μας πλάσουν, να μας εκπαιδεύσουν και να μας δώσουν την γνώση τον τρόπο που θα την απορροφήσουμε και όχι με τρόπο ρουτίνας για να βγάλουν απλά το μηνιάτικο λέτε να συμπεριφερόμασταν σαν κωλόπαιδα που δεν μας νοιάζει τίποτα; Άντε να πεθαίνουν σιγά σιγά κάποια μεγάλα “κεφάλια” με νοοτροπία που κοιτάει μόνο σε πιο ακριβό εστιατόριο θα φάει το βράδυ και αν φάνηκε ωραίος όταν βγήκε στα κανάλια να το παίξει υπεράνω και να πετάει “μπηχτές” στον σε αντιπαράθεση συνομιλιτή του.

- Μαθητής 3ης Λυκείου

Κωνσταντίνος
May 5th, 2008 at 9:36 pm

Γιατί δεν κατάλαβα… Αυτό υπάρχει στα αλήθεια ;

sotomi
May 5th, 2008 at 9:37 pm

@hitman Δεν νομίζω πως διαφωνούμε. Κι ο μαθητής της 3ης Λυκείου το επισημαίνει πιο καθαρά: Αν υπήρχε τέτοιο κτήριο δύσκολα θα το ‘κατέστρεφε’ κάποιος.
Προϋπόθεση για μένα παραμένει η φροντίδα/συντήρηση. Γιατί όταν φτιάχνεται κάτι στην Ελλάδα σπάνια έχω δει να υπάρχει πρόβλεψη/κονδύλι για την ετήσια συντήρησή του, που είναι προϋπόθεση για την αξιοπρεπή κατάστασή του στο πέρασμα του χρόνου.

Nicky
May 5th, 2008 at 9:56 pm

Ρε, δεν υπάρχει αυτό…. Είναι προϊόν του Photoshop! Αρνούμαι να το πιστέψω, γιατί αν το πιστέψω μετακομίζω ώστε να πάει εκεί τουλάχιστον το παιδί μου!

IrDA
May 6th, 2008 at 3:39 pm

τέτοια πουφ που μπορώ να πάρω; :Ρ

Maraki
August 10th, 2008 at 6:19 pm

Allazw sxoleio edw kai twra!!! :P

+fwnw episeis me tn ma8iti tis 3 lukeiou!

Diakos
December 14th, 2009 at 10:40 am

Tragikh i katastasi mas magkes… Oute se 300 xronia tetia pragmata… Ase pou k twra ws diamagias na fitrwne ena tetio ta dika mas ta kalopaida tha katourousan ta maksilaria , tha spagane tis tzamaries, zitima na antexe kanena 6mino orthio ayto axxaxaax