XNA 3.0, gentlemen start your Zunes!

Published by stelabouras in Coding, Gaming, Software, Tech

zune-games-slide-details 

Η εξελίξεις στην πλατφόρμα ανάπτυξης games (για PC και Xbox 360) της Microsoft, XNA είναι ραγδαίες!

Με την χθεσινή κυκλοφορία της τρίτης έκδοσης του XNA (Community Technology Preview), το εργαλείο εμπλουτίστηκε με αρκετά νέα χαρακτηριστικά αλλά και το πιο σημαντικό όλων, την δυνατότητα ανάπτυξης παιχνιδιών για τον φορητό media player της εταιρίας, Zune!

Η δυνατότητα για gaming (αλλά και ανάπτυξη games από indies) στο Zune (έστω και χωρίς 3D acceleration) ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για φορητό media player, αφού η δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης (ad-hoc wifi network) επιτρέπει τα multiplayer games, υποστηρίζοντας μέχρι και 8 players ταυτόχρονα. Τώρα φυσικά μένει να αποκτήσουν αρκετοί Zune αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Μέσα σε όλες τις νέες ανακοινώσεις για το X.N.A. πρέπει να αναφέρω επίσης και την δυνατότητα που δίνει η Microsoft μέσω του MSDNAA προγράμματος για δωρεάν 12-μηνη φοιτητική συνδρομή στο XNA Creators Club ( Online Academic Subscription ) για όλους τους φοιτητές των οποίων τα Πανεπιστήμια που σπουδάζουν, υποστηρίζουν το msdnaa/elms subscription!

Comments (1)

Ελληνικές σελίδες για βιντεοπαιχνίδια » [wiggler.gr] XNA 3.0, gentlemen start your Zunes!
February 15th, 2010 at 3:46 pm

[...] Με την χθεσινή (7/5/2008) κυκλοφορία της τρίτης έκδοσης του XNA (Community Technology Preview), το εργαλείο εμπλουτίστηκε με αρκετά νέα χαρακτηριστικά αλλά και το πιο σημαντικό όλων, την δυνατότητα ανάπτυξης παιχνιδιών για τον φορητό media player της εταιρίας, Zune! [Περισσότερα] [...]