Backup Platinum Review

Published by stelabouras in Software, Tech

backup-platinum-window 

The following post is a paid review.

Το Backup Platinum αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για δημιουργία παντός είδους back-up. Αν πιστεύετε ότι τελευταία τα επαγγελματικά και πιο γνωστά προγράμματα του είδους έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ βαριά και δύσκολα στο χειρισμό τους, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Μία από αυτές είναι και το εν λόγω πρόγραμμα.

Η όλη διαδικασία του back-up είναι ιδιαίτερα αυτοματοποιημένη και γίνεται με τη βοήθεια ενός Wizard μέσα από ένα user-friendly interface. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για back-up ενός ιδιαίτερα μεγάλου καταλόγου πραγμάτων όπως: φακέλους, προσωπικά στοιχεία από mail clients, μητρώο, Windows settings κτλ. Ο τρόπος που αποθηκεύονται μάλιστα είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλος: σκληροί δίσκοι, CD, DVD και ακόμη και Blu-Ray! Το Backup Platinum έχει το επιπλέον χαρακτηριστικό της αποθήκευσης των δεδομένων και της επαναφοράς αυτών μέσω του τοπικού δικτύου ή ενός remote FTP site.

Τα δεδομένα μπορούν να συμπιεστούν σε zip μορφή προσφέροντας επίσης, για λόγους προστασίας, τις επιλογές για 128-bit Blowfish encryption ή προσθήκη κωδικού. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί το back-up αρχείων που χρησιμοποιούνται εκείνη τη στιγμή από προγράμματα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς το πρόγραμμα μπορεί να τα αποθηκεύσει χωρίς δυσκολία.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι και η δυνατότητα να τρέξει σε service mode σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τα Windows και θέλετε να κάνετε επειγόντως back-up! Υποστηρίζονται όλες οι γνωστές εκδόσεις των Windows: Windows 2000/ XP/2003/Vista, οπότε δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την εν λόγω διαδικασία.

Το Backup Platinum διαχειρίζεται τα back-ups σαν items που το καθένα έχει τις δικές του ρυθμίσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι το πόσο τακτικά να γίνεται backup, να μπαίνει ή όχι encryption, να στέλνει ειδοποίηση με email και άλλα. Υπάρχουν 2 κατηγορίες items: backup και synchronization.

Το backup δίνει τη δυνατότητα να κάνετε backup αρχείων, οι ρυθμίσεων outlook, firefox, msn κλπ σε κάποιο τοπικό ή δικτυακό φάκελο σε FTP ή δίσκο.

Το synchronization επιτρέπει το sync ανάμεσα σε ένα τοπικό ή δικτυακό φάκελο και ένα τοπικό ή δικτυακό φάκελο ή FTP server. Δυστυχώς δεν μπορείτε να μεταφέρετε ρυθμίσεις όπως στην πρώτη περίπτωση, αλλά μόνο αρχεία.

Μια ακόμα σημαντική λειτουργία του Backup Platinum, που θυμίζει αρκετά System Restore διαδικασία, είναι η δυνατότητα αποθήκευσης των κλειδιών του μητρώου των Windows (Registry keys). Έτσι κάθε φορά που είτε κάτι έχει χαλάσει στο σύστημα είτε έχετε εγκαταστήσει εκ νέου το λειτουργικό, μπορείτε να περάσετε όλα τα registry keys γρήγορα και εύκολα, που σε συνδυασμό με τα Windows settings που υποστηρίζει θα έχετε ένα συνολικό restore της κατάστασης του λειτουργικού.

Τέλος, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για schedule των backup operations για να είστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί κάτι και δεν θα έχετε προνοήσει από πριν.

Θα θέλαμε να δούμε σε μελλοντικές εκδόσεις του προγράμματος την δυνατότητα συγχρονισμού των επαφών του outlook σε διαφορετικούς υπολογιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε στην σελίδα του στο http://www.backup-platinum.com/.

Ακολουθούν κάποια screenshots της εφαρμογής.

Comments (2)

...
May 15th, 2008 at 8:04 pm

“The following post is a paid review.”
Τι σημαίνει αυτό;;;

stelabouras
May 15th, 2008 at 8:16 pm

Σημαίνει αυτό που εννοεί η πρόταση :) Πληρωθήκαμε για το post μέσω του συστήματος ReviewMe.com.