Microsoft TouchWall: Το κάθετο Surface

Published by stelabouras in Hardware, Tech, Videos

microsoft_touchwall 

Στα πλαίσια του ετήσιου Microsoft CEO Summit, ο Bill Gates παρουσίασε το TouchWall. Το TouchWall πρόκειται για ένα νέο multi-touch interface που υπόσχεται να μετατρέψει οποιαδήποτε επιφάνεια σε μια οθόνη με multi-touch δυνατότητες.

Η ομοιότητα του Surface με το TouchWall είναι εμφανής, παρόλα αυτά οι διαφορές τους είναι αρκετές.

Η εταιρία ήθελε να δημιουργήσει ένα πολύ πιο φθηνό interface (σε σύγκριση με το Surface) που κοστολογείται κοντά σε κάποια εκατοντάδες δολάρια, δηλώνοντας παράλληλα πως κάτι τέτοιο δεν θα είναι διαθέσιμο εμπορικά.

Το TouchWall αποτελείται από 3 δέσμες υπέρυθρου lazer που σαρώνουν την επιφάνεια για αναζήτηση κίνησης από τον χρήστη, μια υπέρυθρη κάμερα που βρίσκει τα σημεία που έχει επιδράσει ο χρήστης, έναν προβολέα στο πίσω μέρος που προβάλει τα δεδομένα καθώς και ένα λογισμικό (Plex) βασισμένο στα Windows Vista που διαχειρίζεται όλα τα προηγούμενα και είναι υπεύθυνο για το τι φαίνεται επί της επιφάνειας.

Οι δυνατότητες του TouchWall παρουσιάζονται στο παρακάτω video με όλες οι κλασσικές λειτουργίες μιας multi-touch screen να υποστηρίζονται (zoom in/out, draw, pan).

Αν τελικά η τεχνολογία TouchWall είναι πραγματικά τεχνολογία κάποιων εκατοντάδων δολαρίων, είναι κρίμα που κάτι τέτοιο δεν θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.