Φτιάξτε ένα παιχνίδι για το ScummVM

Published by stelabouras in Coding, Gaming, Software, Tech

scummvm 

Monkey Island, Full Throttle, The Dig, Day of the Tentacle. Όλα επιτυχημένα adventures της δεκαετίας του 90′ προγραμματισμένα στην μηχανή SCUMM. Μέσω του emulator ScummVM μπορούμε και στις μέρες μας να χαιρόμαστε αυτούς τους κλασσικούς πλέον τίτλους σε κάθε πλατφόρμα και κονσόλα.

Τι γίνεται όμως για όποιον θέλει να δημιουργήσει το δικό του παιχνίδι για την πλατφόρμα ScummVM; Θα μου πείτε γιατί να προτιμήσει το Scumm και όχι κάτι πιο…νέο και θα σας πω ότι δεν ξέρω τι τρέλα κουβαλάει ο καθένας! Σοβαρά πάντως, το ScummVM έχει πολύ περισσότερους φανατικούς θαυμαστές και adventure game fanatics από όσους πιστεύετε.

Η λύση λοιπόν, ονομάζεται ScummC και πρόκειται για μια απλή Javascript/C-like γλώσσα προγραμματισμού που επιτρέπει στον προγραμματιστή να δημιουργήσει ένα κλασσικό αdventure όπως τα παραπάνω, με λίγες μόνο γραμμές κώδικα.

Μαζί με την γλώσσα και το set των εργαλείων που έρχονται στο δωρεάν πακέτο, υπάρχει και μια έκδοση του πηγαίου κώδικα του Open Quest (~3k γραμμές κώδικα) για να δείτε τα “σωθικά” ενός Scumm-game!

Get your hands dirty με την ScummC λοιπόν!

Comments (1)

Ελληνικές σελίδες για βιντεοπαιχνίδια » [wiggler.gr] Φτιάξτε ένα παιχνίδι για το ScummVM
February 15th, 2010 at 3:44 pm

[...] Monkey Island, Full Throttle, The Dig, Day of the Tentacle. Όλα επιτυχημένα adventures της δεκαετίας του 90′ προγραμματισμένα στην μηχανή SCUMM. Μέσω του emulator ScummVM μπορούμε και στις μέρες μας να χαιρόμαστε αυτούς τους κλασσικούς πλέον τίτλους σε κάθε πλατφόρμα και κονσόλα. [Περισσότερα] [...]