Προσφορά από την Rainbow: iMac G4 στο 1GHz!

Published by ispofacto in Hardware, Internet, Tech

imac_17 

Όλοι γνωρίζετε την “αντιπρόσωπο” της Apple στην Ελλάδα, την Rainbow. Έχω αναφερθεί και παλιότερα στις ικανότητες ζωγραφικής της. Σίγουρα λοιπόν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα της και έχετε προσέξει ότι κάνει ευρεία χρήση των ….html σελίδων. Για παράδειγμα, τον καινούριο iMac μπορείτε να τον θαυμάσετε στην παρακάτω html σελίδα που είναι ένα θαυμαστό copy-paste μεταφρασμένο από την αντίστοιχη αγγλική:

  • http://www.rainbow.gr/apple/hardware/imac_Intel.html

Παρατηρώντας λοιπόν το όνομα του html αρχείου imac_Intel.html και προσέχοντας ότι σε κάθε καινούριο iMac, το μόνο που αλλάζει είναι το δεύτερο συνθετικό του ονόματος στο αρχείο imac_κάτι, εύκολα κάποιος από περιέργεια και μόνο μπορεί να αναρωτηθεί τι θα γίνει αν πληκτρολογήσει μόνο σκέτο το iMac.

  • http://www.rainbow.gr/apple/hardware/imac.html

Τα-ντά! Βρίσκετε την εξής προσφορά από την Rainbow: iMac G4 στο 1GHz μόνο 1599 ευρώ+ΦΠΑ! Προφανώς ακολουθούνε την εξής μέθοδο κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούριο προιόν: Απλά κάνουν copy-paste το html, το αλλάζουν λίγο, αλλάζουν και το … a href και φυσικά αφήνουν όλα τα παλιά αρχεία εκεί που είναι για να μη…χάνουν χρόνο. Φυσικά και για ιστορικούς και μόνο λόγους μπορεί να θέλουν να υπάρχουν όλες οι υλοποιήσεις κάθε στιγμή! Τώρα κατά πόσο αυτό είναι καλό σε ένα e-shop, δεν ξέρω. Πιστεύω μόνο κάποιος να μην έχει κανένα παλιό link σε κάποια τέτοια σελίδα και τη δει ένας ανυποψίαστος και μη σχετικός χρήστης μετά από καιρό και αναρωτηθεί διάφορα…!

Comments (2)

Constantinos
May 27th, 2008 at 8:03 pm

Είσαι πολύ κακός. Αυτό που έκανες μόλις τώρα είναι τσατσιά, έτσι το μεταφράζω εγώ.
όσο σερφάρω βρίσκω άπειρα λάθη σε site όπως σε cosmote, vodafone, whitepages etc που είτε αφορούν άνω κάτω μπέρδεμα με τα technical details προϊόντων είτε άκυρα ;h hacked links.

Η πρώτη μου κίνηση είναι να στείλω ένα e-mail και μετά από απάντηση να δω αν το διόρθωσαν σωστά. Ανθρωποι είναι όλοι και μπορούν να κάνουν και πιο σοβαρά λάθη. Τώρα αν κάποιοι του συναφιού προγραμματιστές ή web designers βαριούνται να κάνουν τη δουλειά τους ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να καταλήγουν και εδώ.

(By the way, κάποιοι αγόρασαν ένα ολόκληρο σύστημα από τα Multirama με 150 αντί για 1500 γιατί κάποιος ξέχασε ένα μηδενικό. yum yum)

ProBlog
May 27th, 2008 at 10:12 pm

150 ευρώ ??? γουστάρω !!!
Δυστυχώς αν σε ένα on-line shop αναγράφεται μια λάθος τιμή, το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να το πουλήσει στην αναγραφόμενη τιμή. Οπότε μεγάλη προσοχή στα άτομα που βάζετε να τιμολογούν τα προϊόντα σας !!!