Νέα από την Google

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech, Videos

google_logo1 

Μέσα σε τρεις ημέρες μαζεύτηκαν αρκετά νέα από την Google, που καλό θα ήταν να κάνω μια αναφορά στο καθένα, αφού παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.

Αρχικά, η Google διέθεσε το AJAX libraries API, το οποίο πρόκειται για ένα συνολικό API που περιέχει όλες τις μεγάλες javascript βιβλιοθήκες (jQuery,prototype,script.aculo.us,MooTools,dojo), παρέχοντας ένα κοινό set εντολών, με την εταιρία να κάνει host και να ανανεώνει στις τελευταίες εκδόσεις όλες τις βιβλιοθήκες και τον προγραμματιστή να επιλέγει αυτή που θέλει.

Σχετικά με το λειτουργικό για κινητά, Android, που αναπτύσσει η εταιρία, παρουσιάστηκαν αρκετές δυνατότητες στο συνέδριο Google I/O που έγινε στο San Fransisco χρησιμοποιώντας ένα HTC “Dream” κινητό και δείχνοντας demos όπως Pacman, Google Maps, Unlocking και πολλά ακόμη που μπορείτε να δείτε στα παρακάτω videos.

Στα πλαίσια του I/O conference εκτός από την παρουσίαση του Android, η Google παρουσίασε και κάτι νέο, το Google Earth browser plugin. Με το plugin και το API που το υποστηρίζει, οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερα mashups που θα απεικονίζουν σε full 3D κάθε γωνιά του πλανήτη. Το μόνο αρνητικό είναι ότι απαιτείται η εγκατάσταση ξεχωριστού plugin σε κάθε χρήστη, κάτι που ίσως θα μπορούσε να λυθεί με τον Flash Player 10.

Τέλος να σημειώσω πως με το χθεσινό MacOSX 10.5.3 update είναι δυνατό πλέον κάθε χρήστης να κάνει sync τις επαφές του address book με τα Google Contacts του!

Comments (3)

Kostas
May 29th, 2008 at 12:50 pm

Σχετικά με το Google Contacts Sync είναι μόνο για iPhone. Αν δεν υπάρχει iPhone χρειάζεται “hack” διαδικασία από τον χρήστη για να δουλέψει…

stelabouras
May 29th, 2008 at 1:20 pm

Ναι το διάβασα αυτό στο Apple Support πριν λίγο (Ορίστε και το hack) παρόλα αυτά στο Macbook μου που δεν έχω iphone ή ipod touch το feature υπάρχει και παίζει κανονικά…

Κωνσταντίνος
May 29th, 2008 at 4:43 pm

Εγώ στο βίντεο βλέπω αρκετές ομοιότητες με το iPhone