Windows 7 multi-touch LCD από την Albatron

Published by ispofacto in Hardware, Software, Tech

albatron_logo 

Η Albatron σίγουρα δεν είναι μία εταιρεία που είναι γνωστή από την παραγωγή LCD αλλά αυτό δεν είναι σίγουρα κάτι που την εμποδίζει για καινούρια business ventures. H εταιρεία παρουσίασε στην Computex, μία απο τις πρώτες multi-touch LCD για τα Windows 7. Πρόκειται για μία 22″ ιντσών LCD με ανάλυση που φτάνει στα 1680 x 1050 pixels.

Το γεγονός ότι αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες multi-touch LCD είναι σίγουρα θετικό για την σταδιακή θεωρητική επικράτηση των οθονών αφής στους υπολογιστές. Παρόλα αυτά νομίζω ότι η τεχνολογία αυτή είναι περισσότερο εφαρμόσιμη σε οθόνες φορητών υπολογιστών ώστε σταδιακά να μην χρειάζονται πληκτρολόγιο. Πιστεύω ότι δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Ο χρόνος φυσικά θα δείξει αν έχω δίκιο ή όχι.

Είμαι σίγουρος πάντως ότι η αντίστοιχη υλοποίηση της Apple, σε tablet-laptop θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Να επισημάνω πάντως κάτι που ίσως δεν είναι πολύ γνωστό: ο όρος multi-touch είναι trademark της Apple και δεν ανταποκρίνεται σε όλες της οθόνες αφής και τις τεχνολογίες που αυτές χρησιμοποιούν. Επομένως ο τίτλος του post αλλά και της είδησης είναι ολίγον τι λανθασμένος καθώς… δεν έχει κάνει lisence η Apple την τεχνολογία της στην Albatron …yet!

Comments (1)

Fanis
June 8th, 2008 at 4:33 am

Me tin proipothesi na exeis kathara kai apala xeria