Plurk, το νέο twitter;

Published by stelabouras in General, Internet, Tech

plurk 

Τις τελευταίες 2-3 μέρες έχω δει όλο και περισσότερα άτομα να χρησιμοποιούν το Plurk, και δεν αναφέρομαι τόσο σε ξένους αλλά σε Έλληνες χρήστες που θέλοντας να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από το twitter αποφάσισαν να στραφούν στο Plurk. Τι είναι όμως το Plurk;

Το Plurk πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο website που επιτρέπει στους χρήστες του να δείχνουν στον κόσμο/στους φίλους τους/μόνο στον εαυτό τους με τι ασχολούνται εκείνη την στιγμή, μέσω μικρών μηνυμάτων (140 λέξεις).

“Wait!”, θα μου πείτε, “το Twitter κάνει το ίδιο!”. Όντως, το Plurk μπορεί να θεωρηθεί ως ένα twitter-like clone που όμως βοηθάει αρκετά στην αναπαράσταση των δεδομένων και στην παρουσίαση τους στον χρόνο.

Από ότι μπορείτε να δείτε στο παρακάτω screenshot, το Plurk διαθέτει ένα μεγάλο timeline πάνω στο οποίο προβάλλονται τα μηνύματα των φίλων σας, αυτών που κάνετε follow και τα δικά σας (εσείς επιλέγετε τι θέλετε να δείτε), όπως επίσης και οι απαντήσεις που έχουν γίνει σε αυτά.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν μια πληθώρα ρημάτων που εκφράζουν την δεδομένη ενέργεια τους (says, thinks, likes, loves, hates) καθώς και emoticons που ξεκλειδώνουν ανάλογα με το “karma” που διαθέτει ο χρήστης, με το τελευταίο να αλλάζει ανάλογα με το πόσο “δραστήριος” είναι ο χρήστης στο website.

Το Plurk μπορεί να θεωρηθεί αρκετά addictive ως υπηρεσία, λόγω του αρκετά δελεαστικού και εύκολα παραμετροποιήσιμου design του, αλλά και του τρόπου εμφάνισης των νέων μηνυμάτων που γίνεται αυτόματα με AJAX polling, χωρίς να χρειάζεται refresh κάθε τόσο.

Παρόλα τα καλά του στοιχεία όμως, έχουν εντοπιστεί αρκετά προβλήματα από τους χρήστες του, νέους ή παλιούς, που αν λυθούν, μπορούν να κάνουν το Plurk νούμερο 1 επιλογή για microblogging.

Με την ευχή λοιπόν, πως το Plurk θα μπορέσει να αντέξει σε μια ενδεχόμενη έκρηξη κίνησης όπως το twitter (Will it scale?) θα μου ήταν αρκετά ευχάριστο να έβλεπα διάφορα από τα παρακάτω features υλοποιημένα στο προσεχές μέλλον!

  • Δυνατότητα cross post σε άλλα microblogging sites (twitter, pownce etc)
  • API (αν και κάτι τέτοιο από ότι φαίνεται είναι στα σκαριά)
  • Έναν αρκετά καλό desktop client που θα διατηρεί το καταπληκτικό timeline view
  • Δυνατότητα αναζήτησης χρηστών, μηνυμάτων και απαντήσεων μέσα από το website
  • Δυνατότητα αναζήτησης και εισαγωγής των επαφών από το twitter ή κάποιο άλλο microblogging site
  • Δυνατότητα αναζήτησης φίλων μέσω του Social Graph API

Comments (1)

To Twitter or to Plurk? Or Both? | ophilos
March 18th, 2015 at 12:31 am

[...] σωρό καλούδια (shares, follows, fans, friends, karma, emoticons κλπ κλπ). Το Wiggler γράφει για αρκετά από αυτά, μην επαναλαμβάνομαι και γω [...]