Το τέλος της Nokia

Published by ispofacto in General

3g_iphone 

Όταν είχε βγει το πρώτο iPhone, πολλοί με είχαν θεωρήσει υπερβολικό όταν είχα πει (ακριβώς ένα χρόνο πριν!) ότι η Nokia θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα μελλοντικά. Απ’ότι φαίνεται πάντως θα χάσει σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς μετά τις σημερινές ανακοινώσεις από την Apple. Σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει ακόμα καλύτερο το rip-off της αλλά δυστυχώς ένα rip-off δεν παύει να είναι ..rip-off (aka Windows).

Το γεγονός ότι θα πωλείται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή από εδώ και πέρα σημαίνει ότι θα είναι ιδιαίτερα προσιτό σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού δεν ενοχλείται και κάνει χρήση κινητού με συμβόλαια, συνεπώς δε θα βρει αρνητικό το γεγονός ότι θα υπάρχει 2 χρόνια συμβόλαιο σε όλες τις χώρες που θα κυκλοφορήσει. Ακόμα όμως και κάποιον να τον πειράζει το γεγονός αυτό είναι σίγουρο ότι θα crackαριστεί σε χρόνο dt και θα μπορεί ο καθένας να το έχει με 200 δολλάρια= 136 ευρώ! Ιδιαίτερα χαμηλή τιμη δηλαδή για όλους. Η τιμή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή ήδη με την ισοτιμία, πόσο μάλλον τώρα που έπεσε στη μισή τιμή.

Σε ένα χρόνο ή λίγο περισσότερο από τώρα που θα βγει μοντέλο με καλύτερα χαρακτηριστικά και ίσως ακόμη χαμηλότερη τιμή θα έχει ήδη ένα αξιοσέβαστο μερίδιο αγοράς. Ο στόχος δηλαδή που έχει βάλει ο Steve Jobs όσον αφορά τις πωλήσεις είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα επιτευχθεί! Συμπέρασμα; O Ballmer είπε πάλι ανέκδοτο:

Microsoft CEO, Steve Ballmer: “There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.”

Comments (18)

poromenos
June 10th, 2008 at 12:01 am

πέστα πέστα!

derbederis
June 10th, 2008 at 2:29 am

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει η νοκια είναι να βγάλει ένα κινητό με παρόμοιες δυνατότητες με το iphone του οποίου όμως το hardware θα είναι ανοιχτό με πχ. λινουξοειδές software. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

HitMan
June 10th, 2008 at 3:09 am

@ispo: Μάλλον σκεφτόμαστε το ίδιο. Αυτό ανέφερα κι εγώ. Και φυσικά στοχεύει κυρίως το κομμάτι της Nokia αφού η SE δεν απευθύνεται “τόσο” σε power/corporate users!

@derbederis: Γιατί δεν το είχε βγάλει τόσο καιρό; ή έστω κάτι παραπλήσιο; Γιατί σχεδόν σε ότι καινοτόμο δοκίμασε – ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών για τους κατόχους των κινητών της – απέτυχε παταγοδώς;

Make room for Apple…

PanosJee
June 10th, 2008 at 9:34 am

Ντάξει ένα κινητό είναι να πούμε, δε θα λύσει ούτε την ενεργειακή ούτε τη επισιστική κρίση. Εχουμε φτάσει τα gadgets και η κατανάλωση να ναί η εμμονή μας. Ωραία παρουσιάστηκε, μπορεί και να το πάρομυ και εως εκεί

Amaddor
June 10th, 2008 at 9:36 am

Εμένα με άρεσε το σχόλιο του Ballmer… Οι άνθρωποι της Microsoft δεν έχουν ιδέα απο καινοτομία και τί πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος… Ψευτοαπατεώνες είναι και αναπτύχθηκαν επειδή αντέγραψαν την Apple εκείνα τα παλιά τα χρόνια… Μια ζωή η M$ εκμεταλλευόταν τους χρήστες της με τα άθλια προϊόντα που παρείχε εξαιτίας της τραγικής έλλειψης ανταγωνισμού που η ίδια δημιούργησε… Το πλήρωμα του χρόνου πλέον φθάνει!

orck
June 10th, 2008 at 9:48 am

δυο σκεψεις μονο
εαν η apple σημερα δωσει το hardware της (που πλεον δεν διαφερει και πολυ απο τα pc) και κυριως εαν κανει διαθεσιμο το λειτουργικο της σε ολα τα pc που υπαρχουν σημερα, τοτε πιστευω οτι η ms εχει βρει τον αντιπαλο που ΟΛΟΙ θελουμε

ποιος πιστευει οτι θα ερθει εδω το ipghone με 136€; για καμια 400 το βλεπω ισως και παραπανω

(σε χαιρομαι ρε ispofacto που δεν εισαι βαμενη apple bitch οπως καποιος αλλος bloger)

Papajohn
June 10th, 2008 at 10:32 am

Τιτάνα, δυστυχώς ο Balmer έχει δίκιο, το 3G θα γίνεται υποχρεωτικά activated στο κατάστημα οπότε τα όνειρά για iphone με 199$ ξεχάστε τα…

HitMan
June 10th, 2008 at 10:39 am

@Papajohn: [ μάλλον μπερδεύτηκες αλλά ok :p ] Τι εννοείς υποχρεωτικά activated στο κατάστημα;
Και που κολάει αυτό με την τιμή; Εγώ επιμένω ότι η Vodafone με συμβόλαιο ενός έτους θα το ξεκινάει απ’τα 150-180 ευρώ. Eλπίζω, όχι στην καλοσύνη της Voda αλλά στην εξυπνάδα της Apple.

Papajohn
June 10th, 2008 at 11:48 am

Hehe, νόμιζα ότι διάβαζα pestaola! :-p
Εννοώ ότι όταν το αγοράζεις θα πρέπει να ενεργοποιήσεις παράλληλα συμβόλαιο 2ετούς διάρκειας στο κατάστημα (αν και δε ξέρω τι θα γίνει στην Ελλάδα που τα 2ετή είναι καταχρηστικά). Άρα όποιός θέλει iphone πάει να πει ότι θα μείνει με ακριβό συμβόλαιο Voda για 2 τουλάχιστον χρόνια. Αν το συγκρίνεις με το πως μεταπωλούνταν ως τώρα το iphone, αγοράζω, ξεκλειδώνω, χρησιμοποιώ όπου θέλω το μοντέλο γίνεται πολύ περιοριστικό.

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι αν δεις το iphone ως επιδοτούμενη συσκευή με 2 χρόνια συμβόλαιο τα 200$ είναι υπερβολικά. Στο UK με 35 λίρες που είναι το ιPlan το μηνα παίρνεις δώρο χαζοκινητό των 150€ και Palystation3 η τελείως δωρεάν το Ν95 8GB. Το iphone γιατι να πρέπει να το πληρώσεις και απο πάνω??

Kaljo
June 10th, 2008 at 5:28 pm

Και ενω τα fanboys χυνουν ακαταπαυστα, να πω πως ειναι πιο ακριβο απο το παλιο.Ποσο βλακας μπορει να ειναι καποιος και να μενει στο’ οοο 199 δολαρια, ευχαριστουμε αγιε Τζομπς’ και να μην καταλαβαινει το γεγονος οτι το συμβολαιο ειναι κατα δεκα δολαρια ακριβοτερο και ισχυει για δυο χρονια, αρα πληρωνεις περισσοτερα απο το οριτζιναλ.

DrSato
June 11th, 2008 at 4:44 am

Συμβόλαια μαι ασσ

ioannis
June 11th, 2008 at 11:08 am

Το 199$ που θα είναι 199€ στην Ευρώπη είναι ένα καλό διαφημιστικό τρίκ…
Στην Ιταλία η ΤΙΜ θα το δίνει με 199€ αλλά με συμβόλαιο 50/60€ άρα κρατάτε μικρό καλάθι….

Kaljo
June 11th, 2008 at 10:33 pm

@DrSato: http://www.engadget.com/2008/06/09/iphone-3g-purchase-and-activation-will-be-in-store-only/ Συμβολαια ιν εβρυ μποντυ’σ ασσ απο οτι βλεπω εγω.

Amaddor
June 12th, 2008 at 7:20 am

Ωραίο κομμάτι αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας, Τα πράγματα είναι απλά, εαν είναι προσιτό θα το σκεφτώ, εαν δεν είναι ας το κρατήσουν στις αποθήκες τους μέχρι να γίνει προσιτό :)))

Stelios
June 12th, 2008 at 2:47 pm

499€ στην Ιταλία, χωρίς συμβόλαιο. Δεν είναι και τόσο φθηνό!

Fanis
June 13th, 2008 at 3:19 am

simfono me ton orck siga min afisoun oi apateones-magazia pou proothoun to iphone na pesei.,tha to plasaroun kana 6 mino gia 500 euro gia na psarepsoun koroida…ase pou einai gatzet-kinito=periti politeleia(eilikrina auta ta kinita einai gia ta 15 xrona gia na pezoun kana fidaki,den tha sou lisei to kipriako)

DrSato
August 10th, 2008 at 3:24 pm

@Kaljo : :((((

panagiotis
August 12th, 2008 at 8:54 am

to kako me to iphone stin europi einai oti den exei camera gia 3g sinomilies kathos episis kai den exei kai mms ipostiriksi. den eimaste ameriki. ean ta ixe auta ta dio tha to xtipousa. gia tin ora omos protimaw to n78 mou