Eee Box από την ASUS

Published by stelabouras in Hardware, Tech

eee_box_pc 

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Eee Box από την ASUS, σειρά είχαν οι λεπτομέρειες και οι φωτογραφίες του mini-PC της εταιρίας που μας έχει συνηθίσει στις mini-λύσεις (βλ. Eee PC)

Επίσημα λοιπόν, το Eee Box θα φέρει Intel ATOM N270 (1.6 Ghz) επεξεργαστή, 1 Gb DDR2 RAM, 80 GB σκληρό δίσκο, WIFI (b/g/n), Gigabit LAN καθώς και ενσωματωμένο multicard reader, όλα αυτά μέσα σε ένα αρκετά κομψό design-wise “κουτί” που θα διατίθεται, από ότι μπορούμε να δούμε παρακάτω, σε 3 χρώματα.

Αν και η τιμή του ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρία, εικάζεται πως θα κυμαίνεται κοντά στα 200-250 € και θα διαθέτει Linux ή Windows XP Home ως λειτουργικό με διαφορετική τιμή φυσικά για κάθε OS αλλά και την δυνατότητα αναβάθμισης της μνήμης και του σκληρού δίσκου σε 2Gb και 250Gb αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα (early) specifications, φαίνεται πως το Eee box θα βρεθεί αντιμέτωπο με το Mac Mini αφού θα μοιράζονται την ίδια αγορά. Θα μπορέσει να πείσει τους αγοραστές για την αξία του;

[via]

Comments (5)

tasos
June 27th, 2008 at 8:16 pm

8a borouse na xrisimopoih8ei san ena fthno htpc?
estw kai an logo cpu afisoume ektos to high definition.

Jimbo
June 27th, 2008 at 8:37 pm

Μέσα Ιουλίου στην Αμερική… Ωραίο παιχνίδι είναι! Για internet μουσική torrents κτλ. Για κατεβαστήρι… Έχει αρκετές χρήσεις.

Αλλά κατά την γνώμη μου άλλη αγορά με το mac mini. Είναι πολύ πιο ακριβό.

Όσο για htpc εγώ δεν θθα το παιρνα, ουτε hdmi δεν έχει δυστυχώς.

Άμα βγαίνει με 250 ευρώ μπορεί να πάρω ένα.

kavaliotis
June 27th, 2008 at 10:42 pm

Πολυ ακριβο. Παρα πολυ ακριβο. Εδω με 300 ευρω πηραμε κουτακια κανονικα μικρα πανεμορφα με 2πυρηνους, 2gb μνημη, 160 σκληρο, dvd-rw και ωραιο mobo με ολα πανω + hdmi και μαλιστα απο τοπικο μαγαζι για την δουλεια μας.

Σαν αγορα δεν ειναι συμφερουσα, ΑΛΛΑ αν πεσει κατω απο 200€, τοτε ναι ειναι καλο οχι για αλλο λογο, αλλα γιατι λογω ATOM CPU θα ειναι πολυ φιλικο προς το περιβαλλον και την τσεπη μας μιας και δεν νομιζω να καιει περισσοτερο απο ενα λαπτοπ. Αυτα ειναι ιδανικα λογω design και λογω τιμης για γραφεια που χρησιμοποιουν απλα προγραμματα, word, internet κτλ…

staber
June 28th, 2008 at 9:53 am

μαγκες το καλο με το EEE box εινιαι το express gate που στην ουσία είναι ετοιμο προ-εγκατεστημένο λειτουργικό συστημα λεπτομέρειες εδω http://www.asus.com/news_show.aspx?id=11535 .Οσο για την τιμη 200- 250 $ κανει στην αμερικη δηλαδη (αμα σκεφτουμε οτι στην Ελλαδα μεταφραζουμε το $ = €) τοτε θα κοστίζει 400 € που πάλι πιστευω οτι αξίζει τα λεφτα του για καποιον ασχετο απο υπολογιστες.

kavaliotis
June 28th, 2008 at 1:03 pm

Σιγα την χρησιμοτητα του express gate ρε φιλε, δηλαδη καποιος που εχει ADSL ξερεις να κλεινει ποτε τον υπολογιστη του?! Και αντε και τον κλεινει για διαφορους λογους (παντοφλα απο την γυναικα κτλ), δηλαδη δεν μπορει να περιμενει 30 δευτερολεπτα με 1 λεπτο για να ανοιξει “κανονικα” ο υπολογιστης και θα σωθει στα 8 δευτερολεπτα που διαφημιζει οτι ανοιγει ενα ΑΛΛΟ λειτουργικο συστημα ΜΟΝΟ για ιντερνετ apps? Ε ενταξει το παρακανουμε πιστευω στα useless features, αλλο το να το πασαρουν αυτοι σαν κατι χρησιμο και αλλο να το χαφτουμε εμεις οτι οντως αξιζει…